Microsoft onthult binnenkort high-end smartphones

Microsoft heeft gemeld dat er binnenkort nieuwe high-end Lumia’s aangekondigd gaan worden. Wanneer die nieuwe telefoons aangekondigd gaan worden is echter nog wat onduidelijk.

Lumia-MicrosoftMicrosoft is bezig met een nieuwe ontslagronde waarbij 7800 banen verloren gaan en daardoor was er de vraag hoe het nou zit met nieuwe telefoons. Microsoft CEO Satya Nadella heeft ons echter verzekerd dat er in principe niks verandert. De focus gaat liggen op minder smartphones, maar verder verandert er niks. De eerste high-end Lumia’s worden binnenkort aangekondigd volgens Nadella al heeft hij niet gezegd wanneer die aankondiging plaats zal vinden.

Veel ogen waren automatisch gericht op de IFA-beurs in Berlijn die in september plaatsvindt maar Microsoft gaat daar waarschijnlijk geen telefoons aankondigen. Wat ze wel aankondigen zijn tablets, 2-in-1’s, premium laptops, gaming apparaten en all-in-ones. Eigenlijk gaan ze het gewoon overal over hebben behalve smartphones, wat vrij apart is.

Windows 10 verschijnt deze maand voor diverse apparaten maar voor mobiele apparaten wordt Windows 10 pas later dit jaar verwacht. Dat kan aan het eind van de zomer zijn of in de herfst maar daar heeft Microsoft nog niks over gezegd.

Bron: Windows Central


Tags: , , ,