Windows 10 Mobile één van de zes Windows 10-versies

Microsoft heeft de namen van de diverse Windows 10-versies aangekondigd. De versie voor mobiele telefoons en tablets draagt de naam Windows 10 Mobile en daarmee wordt de naam Windows Phone definitief achtergelaten.

Windows-10-logoVan de zes Windows 10-versies zijn er vier voor normale computers en twee zijn er voor smartphones. Zo is er Windows 10 Mobile voor smartphones maar er is ook Windows 10 Mobile Enterprise, ook voor smartphones. Die tweede versie is gericht op het zakelijke leven en biedt functies die daarvoor gemaakt zijn. Zo is het mogelijk om die telefoons vanaf een centraal punt te beheren.

Microsoft heeft wat de benaming van Windows betreft maar rare stappen. Zo ging Windows XP naar Windows Vista en dat ging naar Windows 7. Windows 7 ging vervolgens naar Windows 8 en 8.1 en nu is er opeens Windows 10. Er is dus nooit een Windows 6 geweest, behalve voor mobieltjes want daar hadden we Windows Mobile 6 voor, en voor die er was was er Windows Mobile 5. Maar Windows Mobile begon als Windows PocketPC 2000, welke daarna Windows Mobile 2002 en 2003 werd, om daarna dus door te gaan als Windows Mobile 5. Daarna kwam de opvolger, Windows Phone 7. Na Windows Phone 7 kwam Windows Phone 8 en dat wordt nu dus Windows 10 Mobile. Volg jij het nog?

Bron: Microsoft

 

 


Tags: , ,