Nokia Lumia 520 kan kapot gaan door Windows 10 Preview

Gebruikers van de Nokia Lumia 520 en 525 maken er melding van dat hun telefoon is gestopt met werken na dat ze terug gegaan zijn van de testversie van Windows 10 naar Windows Phone 8.1

Kapotte-LumiaBegin deze week berichtten we over Windows 10. De versie die je nu kunt installeren op smartphones is nog erg instabiel en bevat nogal wat foutjes. Microsoft raadt gebruikers dan ook aan het niet te installeren op je gebruikstelefoon en er waren al een paar berichten van gebruikers waarbij de telefoon op het randje van defect zat.

Nu lijkt het erop dat mensen met een Nokia Lumia 520 of Lumia 525 voorlopig even niet moeten downgraden van Windows 10 naar Windows Phone 8.1. Het toestel blijft dan namelijk in flash-modus staan en start niet meer op. Mogelijk dat het probleem in de toekomst nog verholpen kan worden zodat de ‘kapotte’ telefoons het weer gewoon doen, maar daar heeft Microsoft nog niks over gezegd. Wel zijn de Lumia 520 en 525 momenteel uitgesloten van de testversie van Windows 10.

We zien wat berichten van problemen met de Lumia 520/525/526 wanneer er geprobeerd wordt om terug te gaan naar Windows Phone 8.1 met de Windows Phone Recovery Tool. We hebben de beschikbaarheid van nieuwe versies (van Windows 10) momenteel op pauze gezet voor deze toestellen terwijl we het probleem onderzoeken samen met de mensen die er last van hebben“, aldus Microsoft.

Momenteel zijn er nog geen andere berichten van gebruikers waarbij hun telefoon defect is geraakt na het downgraden via de Recovery Tool van Microsoft. Zoals gezegd zijn er wel berichten van mensen waarbij het downgraden niet helemaal goed is gegaan, maar in praktisch alle gevallen zijn de problemen op te lossen, behalve dan nu bij de Lumia 520 en 525.

Bron: Microsoft

 


Tags: , , , , ,