Beperkte Windows 10-update voor toestellen met 512MB

Joe Belfiore van Microsoft heeft op Twitter laten weten dat er gewerkt wordt aan Windows 10 voor toestellen met 512MB, waaronder de populairste budgettelefoon onder de Lumia’s, de Nokia Lumia 520.

Nokia Lumia 520De laatste tijd is er nogal wat te doen rondom de Windows 10-update voor Windows Phone-toestellen. In eerste instantie werd gezegd dat álle Lumia’s de update zouden ontvangen. Later verschenen echter geruchten dat niet alle toestellen Windows 10 zouden krijgen. Vooral de goedkopere en wat tragere modellen zouden buiten de boot vallen. Vorige week zei Gabriel Aul van Microsoft al dat 512MB-toestellen ondersteund zouden worden in de eerste preview.

Wij zeiden toen al het volgende: “De nieuwe budget-toestellen van Microsoft hebben 1GB werkgeheugen en het kan zijn dat dat de minimale eis gaat worden voor Windows 10 in de nabije toekomst. Het kan ook zijn dat toestellen met 512MB een soort uitgeklede versie gaat krijgen van Windows 10.” Dat laatste lijkt aardig dicht bij de werkelijkheid te zitten wat Joe Belfiore, hoofd van de mobiele divisie van Microsoft, heeft nu wat duidelijk verschaft over de update met betrekking tot de budgettoestellen. “Hey allemaal: we werken aan Windows 10 voor 512MB, inclusief de 520. Onze ambitie is Windows 10 beschikbaar te maken voor alle toestellen maar de features kunnen afwijken“, aldus Belfiore op Twitter. Wat er afwijkt is nog niet bekend en het zou zomaar kunnen dat deze afwijkende onderdelen nog niet in de eerste preview zitten.

Dat Microsoft wat extra moeite doet om Windows 10 ook naar toestellen met 512MB te krijgen is overigens niet heel verrassend. Veel van deze toestellen zijn erg populair (met name de Lumia 520) en een flink deel van het marktaandeel hebben ze aan deze toestellen te danken. Ook zijn de rel rondom Windows Phone 7 waarschijnlijk niet vergeten. Gebruikers van deze versie kregen de update naar Windows Phone 8 niet (was hardware-technisch simpelweg niet mogelijk) en daar heeft Microsoft heel veel kritiek op gekregen. Ook toen hebben ze Windows Phone 7-gebruikers nog een update gegeven om bepaalde features over te brengen maar nieuwe apps werkten er bijvoorbeeld niet meer op.

 


Tags: , , , , , ,