Windows 10 voor de telefoon zal toestellen met 512MB ondersteunen

We hebben goed nieuws en we hebben mogelijk wat minder goed nieuws. Het goede nieuws is dat Windows 10 voor telefoons in eerste instantie 512MB-toestellen zal ondersteunen. Het minder goede nieuws is ‘in eerste instantie’-gedeelte.

Windows-10-mobiele-apparatenGabriel Aul, Microsoft Engineering General Manager, heeft een detail onthuld van de eerste preview van Windows 10 voor telefoons. Op Twitter reageerde hij op de vraag van iemand die benieuwd was of Windows 10 nou wel of niet zou werken met toestellen die 512MB werkgeheugen hebben.

Nu is dat uiteraard goed nieuws voor mensen met een low-end Windows 8-toestel die graag aan de slag willen gaan met Windows 10. Eerder verschenen berichten dat Windows 10 geen telefoons zou ondersteunen die slechts 512MB werkgeheugen hebben maar voordat iedereen begint te juichen is er een puntje om over na te denken.

Gabriel Aul heeft het over de eerste preview en de kans is aanwezig dat Windows 10 in een later stadium de ondersteuning voor toestellen met 512MB werkgeheugen zal laten vallen. De nieuwe budget-toestellen van Microsoft hebben 1GB werkgeheugen en het kan zijn dat dat de minimale eis gaat worden voor Windows 10 in de nabije toekomst. Het kan ook zijn dat toestellen met 512MB een soort uitgeklede versie gaat krijgen van Windows 10.

De Windows 10 preview voor telefoons wordt deze maand verwacht.


Tags: , , , , ,