Windows 10 wordt vanavond getoond aan het grote publiek

Een tijdje terug werd Windows 10 aangekondigd. Tijdens die aankondiging werden een paar nieuwtjes uit de doeken gedaan maar heel specifiek was het allemaal nog niet. Vanavond gaat dat veranderen tijdens een Windows 10-personferentie!

Bekijk de persconferentie van Microsoft hier vanaf 18:00 uur!

Windows-10Dat Windows 10 eraan zit te komen weten we al een tijdje. Dat Windows 10 één systeem wordt voor meerdere apparaten weten we ook al een tijdje. PC-gebruikers kunnen een vroege versie Windows 10 zelfs al een tijdje testen. Maar ondanks dat alles weten we eigenlijk nog maar bar weinig over het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Tijdens een eigen evenement gaat Microsoft laten zien hoe Windows 10 draait op de verschillende apparaten, hoe het design eruit gaat zien en we gaan er van uit dat er ook diverse nieuwe functies en mogelijkheden onthuld worden, evenals de naam voor Windows 10 op smartphones. Gaat het Windows Phone 10 heten? Windows 10? Of misschien gaat Microsoft voor Windows 10 Mobile of Windows Mobile 10.

Windows (10) Mobile

Windows-Phone-versiesDe codenaam voor Windows 10 op mobiele apparaten zou Windows Mobile zijn en het zou een combinatie zijn van Windows RT en Windows Phone. Hierover is nog helemaal niks bekend en op een tweetal plaatjes na weten we ook niet hoe het eruit gaat zien en mogelijk zijn de plaatjes ook nep en weten we nog niks.

Windows-10-ChinaMogelijk komt er een zeer goede integratie tussen Windows 10, de mobiele variant(en) en varianten op andere platformen zoals de Xbox One en het design zal over de hele Windows 10-linie grotendeels gelijk zijn. Daarnaast wordt er mogelijk meer focus gelegd op zaken als Office, Cortana en Driving Mode en de Lumia Camera zal worden geïntegreerd in de normale Camera waardoor al die features ook voor niet-Lumia’s beschikbaar zijn. Microsoft heeft op dat laatste al eerder gehint.


Tags: , , , , ,