Windows 10 preview voor telefoons nog erg instabiel

Windows 10 voor smartphones kreeg vlak voor het afgelopen weekend een update waardoor de lijst met ondersteunde telefoons flink uitgebreid werd. Tijd dus om de preview te installeren voor een leuke hands on! Alleen liep dat dus iets anders.

Windows 10 installeren op je Lumia is een fluitje van een cent: Windows Insider app downloaden, jezelf aanmelding met je Microsoft-account en daarna is het een kwestie van kiezen of je snelle updates of trage updates wilt. Trage updates bieden wat meer stabiliteit, snelle updates geven je sneller toegang tot nieuwe functies.

Windows-10-Phone-previewDe redactie was ook wel benieuwd naar de preview dus werd de Lumia 920 van stal gehaald en werd er gekozen voor snelle updates omdat nieuwe functies toch wel interessant zijn! Na een half uurtje stond Windows 10 op de telefoon maar als snel kwamen we er achter dat de standaard Camera-app niet goed werkte, de simkaart werd niet gevonden, sommige apps crashte nogal vaak of reageerde traag en het ergste van alles: als je de telefoon vergrendelde crashte hij en moest je een soft-reset uitvoeren.

Welk hebben we even vluchtig door Windows 10 heen kunnen neuzen en het ziet er wel al best netjes uit allemaal en belooft veel moois voor Windows Phone-gebruikers!

Maar vanwege de vele problemen die we ondervonden snel Windows Phone 8.1 er weer op gezet want Windows 10 is momenteel nog té instabiel om fatsoenlijk te kunnen uitproberen op de Lumia 920. En niet alleen de Lumia 920 heeft er last van maar bijvoorbeeld ook de Lumia 820, Lumia 1520 en de Lumia 520. Opvallend is trouwens dat de Nokia Lumia 930 momenteel nog niet ondersteund wordt.

Microsoft zelf raadt overigens aan de Windows 10 preview niet te installeren op je primaire smartphone. Het is namelijk mogelijk dat de preview nog fouten bevat (en die fouten zijn nu nog duidelijk aanwezig) maar erger nog: je telefoon kan kapot gaan. Er zijn een paar berichten van mensen waarbij de telefoon gestopt is met werken. Dit is als je geluk hebt op te lossen maar met een beetje pech lukt dat niet.

We gaan de diverse forums die zich richten op Windows Phone in ieder geval in de gaten houden en zodra er wat meer positieve berichten zijn over Windows 10 gaan we nog een poging wagen!


Tags: , , , , ,