Je Windows 10 telefoon gebruiken als computer

Stel je voor dat je je smartphone kunt gebruiken als computer, allemaal draadloos. Het klonk al deze tijd als toekomstpraat maar Microsoft heeft bekendgemaakt dat het mogelijk is met Windows 10!

Windows-ContinuumContinuum for Phones, dat is de functie waarmee een Windows 10-telefoon omgetoverd kan worden tot een volwaardige computer, compleet met beeldscherm, muis en toetsenbord. Wanneer je een telefoon met Windows 10 aansluit op een groot scherm krijg je daarop Windows 10 te zien zoals je het ook ziet op een computer of laptop. Apps van je telefoon schalen automatisch mee en ontwikkelaars kunnen er voor zorgen dat apps zich op een groot scherm net zo gedragen zoals op een computer. Vervolgens kun je via Bluetooth een muis en toetsenbord aansluiten zodat je je telefoon in feite kunt gebruiken zoals je een computer gebruikt.

Wanneer je telefoon aangesloten is op een groot scherm kun je je telefoon wel gewoon blijven gebruiken als telefoon. Microsoft gaf als voorbeeld een gezin dat op vakantie is. In het vakantiehuisje wordt de telefoon aangesloten op de televisie zodat de kinderen een film kunnen kijken terwijl jij je eigen ding aan het doen bent op de telefoon. De telefoon blijft zich dus gedragen als telefoon terwijl hij tegelijkertijd ook een apart beeldscherm aanstuurt.

Flexwerken

In Nederland is flexwerken best bekend en door heel het land zijn diverse plekken te vinden waar je terecht kunt om even wat werk te verrichten. Normaal zet je dan je laptop neer en ga je aan het werk, maar in de toekomst hoef je dus alleen je telefoon te verbinden met een scherm, muis en toetsenbord. Als die apparatuur al op de werkplek staat dan kun je meteen aan de slag zonder dat je allerlei spullen mee moet sjouwen. Alles wat je nodig hebt zit dan in je broekzak. Even je mail bijwerken, wat documenten uitwerken in Word of een planning in elkaar zetten in Excel, het is allemaal mogelijk en werkt hetzelfde als op een computer.

 

 


Tags: , , , , ,