KPN komt in 2017 met mobiele telefonie via Wi-Fi

KPN is van plan om al haar mobiele klanten vanaf 2017 via Wi-Fi te laten bellen. Een stabielere methode en handig op momenten dat het gewone netwerk slecht bereik geeft.

Het bedrijf wil daarvoor gebruik maken van het zogenaamde voWi-Fi. Dit heeft KPN kenbaar gemaakt tijdens haar eigen Capital Markets Day.

Op dit moment zijn er in het buitenland reeds providers die hun gebruikers via Wi-Fi laten bellen. KPN geeft aan dat het bellen via Wi-Fi net zo zal werken als het reguliere bellen. Momenteel wordt er steeds meer gebruik gemaakt van het datanetwerk om mobiel te kunnen bellen. Op deze manier zal het schakelen tussen het mobiele netwerk en de Wi-Fi verbinding makkelijker zijn.

In 2015 heeft KPN al een paar beperkte tests gedaan omtrent het bellen via Wi-Fi. Er gingen tevens al geruchten rond, dat KPN dit jaar met bellen via het 4G netwerk zou komen.

Nieuwe hotspots voor Wi-Fi

KPN komt met eigen Wi-Fi hotspots die de dienst moeten ondersteunen. Op dit moment zijn deze ontwikkelingen in volle gang en kunnen gebruikers van KPN al op sommige plekken gebruik maken van het Wi-Fi netwerk van andere gebruikers. Echter is dit nog beperkt en werkt deze dienst alleen via een technologie afkomstig van het bedrijf genaamd Fon.

In 2017 zal de maximale downloadsnelheid van het mobiele netwerk van KPN versneld worden naar 375 Mbit/s. KPN wil dit doen door een extra frequentieband te gaan gebruiken die momenteel nog dient voor het oudere 3G netwerk.


Tags: , , ,