In 2017 krijgt de iPhone een geheel glazen behuizing

Ross-Apple-Music1-1200

De huidige aluminium of kunststof behuizing van de iPhone zal in 2017 plaats maken voor een geheel glazen behuizing.

Dit nieuwe kwam aan het daglicht via analist Ming Chi Kuo van KGI en werd gepubliceerd door 9to5 Mac. Apple stop met aluminium, aangezien teveel andere fabrikanten hun telefoons momenteel ook van dat materiaal maken. Apple vindt dat ze zich opnieuw moeten onderscheiden van de rest en glas is een goede optie.

Behuizing van glas

De iPhone 4 en 4S werden deels van glas en aluminium gemaakt. De telefoons na deze modellen werden weer van aluminium en plastic gemaakt. De iPhone 7S zal naast een volledig glazen behuizing ook een AMOLED-scherm krijgen. Dit scherm is een stuk lichter dan het huidige scherm en moet compensatie bieden voor het zwaardere glas in de behuizing.

De geruchten

Het nieuws dat Apple pas volgens jaar met de nieuwe glazen behuizing komt is te linken aan de reeds gaande geruchten. De iPhone 7 die dit jaar op de markt zal komen is in uiterlijk niet veel anders dan de iPhone 6 en 6S.


Tags: , , , , , ,