Oud Motorola CEO krijgt leiding over nieuwe hardware afdeling van Google

Oud CEO Rick Osterloh van Motorola Mobility is vanaf heden werkzaam bij Google. Zijn nieuwe functie is het leiden van de hardware afdeling binnen Google en hij zal zijn werk verantwoorden naar Sundar Pinchai de huidige Google CEO.

Google krijgt een nieuwe hardware afdeling en hier zal Osterloh de leiding over hebben, aldus Recorde afgelopen donderdag. Vooral de hardware van de Nexus-smartphones, Chromecasts, de Google Glass en Chroomebooks zal er ontwikkeld worden.

Een maand geleden

Een maand geleden verliet Osterloh zijn functie als CEO van Motorola bij het bedrijf Lenovo. Lenovo is bezig met een reorganisatie en Osterloh moest plaats maken voor een vervanger.
Overigens is Osterloh in het verleden ook al voor Google werkzaam geweest. In het verleden was Motorola namelijk eigendom van Google en in die tijd was Osterloh ook al werkzaam voor het bedrijf. In die tijd was hij nog hoofd productmanagement.

Tags: ,