Google wil modulaire smartphone in 2015 uitbrengen

Google is al een tijdje druk in de werk met Project Ara, het project omtrent de modulaire smartphone. Vandaag is bekendgemaakt door Google dat ze hopen in 2015 het basismodel uit te brengen voor 50 euro.

Google wil modulaire smartphone in 2015 uitbrengen

Google wil in 2015 het basismodel van hun modulaire telefoon op de markt gaan brengen voor ongeveer 50 euro. Het toestel zal Grayphone gaan heten en bestaat uit een endoskelet, een frame, een scherm en een wifi-radio. De dikte van het toestel is 9,7mm. Het samenstellen van alle modules zal een vrij aparte bedoeling worden. Je moet modules kopen in een mobiele kiosk, waar je met behulp van een tablet de modules uitzoekt. De tablet houdt je hartslag en oogbewegingen bij tijdens het uitzoeken om te kijken wat jij van de modules vindt en helpt op die manier met het samenstellen van de perfecte smartphone voor jou.

Project Ara ModulesDe modules worden in het endoskelet vastgezet met een klem en aan de achterkant worden ze op hun plaats gehouden met een magneet. Ook zal het mogelijk zijn modules te verwisselen terwijl de telefoon aan staat. Zo zou het mogelijk moeten zijn om bijvoorbeeld een van de modules te verwisselen voor een extra accu.

Ontwikkelaars maken in april kennis met Project Ara

In april zal er een ‘Ara Developers’ Conference‘ plaatsvinden. Dit evenement zal uit drie delen bestaat en is bedoeld om aan ontwikkelaars te laten zien wat er mogelijk is met de modulaire telefoon van Google. Een beperkt aantal mensen zal het evenement bij kunnen wonen in het Computer History Museum in Mountain View, Californië. Alle andere mensen kunnen alles via een webstream. Dit evenement is vooral bedoeld om ontwikkelaars kennis te laten maken met Project Ara zodat ook zij in de toekomst modules kunnen maken. Het lijkt er dus op dat Google met Project Ara een zelfde soort pad gaat bewandelen als met Google Glass. Daarbij worden ontwikkelaars van buitenaf ook nauw betrokken bij de ontwikkeling.

Bron: The Verge & Time


Tags: , , , , ,