Motorola werkt samen met 3D Systems aan modulaire smartphone

Eind oktober liet Motorola de wereld kennismaken met het Ara-concept. Project Ara moet modulaire smartphones mogelijk maken en nu heeft Motorola aangekondigd samen te gaan werken met 3D Systems voor de ontwikkeling van dit modulaire systeem.

Motorola en 3D Systems gaan samen modulaire smartphone ontwikkelen

Project Ara telefoon

Een telefoon die je naar gelang jouw wensen in elkaar kunt zetten en wanneer een onderdeel kapot of verouderd is vervang je het gewoon door een nieuwe versie. Een grote batterij, of juist een kleintje. Een snelle processor of een wat tragere en ga zo maar door. Alles moet te vervangen zijn. Motorola ziet er wel heil in en is een samenwerking aangegaan met het bedrijf 3D Systems (pionier op het gebied van 3d-printen). “Met Project Ara stelden we de vraag, ‘Hoe brengen we de voordelen van aanpasbaarheid en een open hardware-ecosysteem naar 6 miljard mensen?’ Dat is onze drijfveer. Het vereist technologische vooruitgang wat betreft materiaalsterkte en printen met geleidende inkt voor antennes. Dat alles moet gecombineerd worden met een snelle productie in combinatie met voldoende productievolume, en daarvoor zijn een we een samenwerking aangegaan met 3D Systems“, aldus Regina Dugan, Senior Vice President en hoofd van Motorola’s Advanced Technology & Projects Group.

Project Ara

3D Systems gaat de productie van Project Ara op zich nemen. Zo worden de verschillende onderdelen met 3D-printers geprint. Er zal gewerkt worden met nieuwe materialen en er zullen nieuwe productiemethoden toegepast worden. Momenteel zit het project nog in de ontwikkelingsfase en wordt gekeken of er een succesvolle productielijn opgezet kan worden.

Voorlopig zal het project zich nog in de ontwikkeling bevinden dus voorlopig hoef je nog geen modulaire smartphone in de winkel te verwachten.

Bron: 3D Systems


Tags: , , , , , ,