Dataverbruik bij Vodafone stijgt met 55%

Vodafone-banner

Bij Vodafone is het dataverbruik van Vodafone is in het jaar 2015 met 55% toegenomen ten opzichte van 2014 en stijgt nu nog.

Dit heeft Vodafone kortgeleden bekend gemaakt in haar jaarcijfers. Het zijn cijfers die lopen van 1 april 2015 tot en met 31 maart 2016. Het dataverbruik bij telecomprovider Vodafone is het gebroken boekjaar 2015 met 55 procent gestegen vergeleken met het jaar daarvoor.

Oorzaak

Volgens Vodafone is de oorzaak van deze sterke stijgen te wijten aan de sterke toename in 4G telefoons die het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden. Aan het einde van 2015 waren er bijna 2 miljoen gebruikers die een telefoon hadden met 4G ondersteuning.
Ondanks de stijging van het dataverbruik is aantal mobiele aansluitingen gedaald met 2,5%. Vodafone heeft op dit moment nog 5,03 miljoen mobiele klanten, deze daling is met name te wijten aan het afgenomen aantal prepaid klanten.

Tags: