Rabobank klanten kunnen vanaf nu contactloos betalen via KPN

KPN-ExtraOpties

KPN klanten die tevens klant zijn bij de Rabobank mogen vanaf woensdag betalen met hun smartphone. KPN heeft hiervoor nieuwe simkaarten ontwikkelt die nodig zijn voor deze handeling.

Het gaat al langer rond, dat deze manier van betalen zou komen echter woensdag is het dan daadwerkelijk zover! Klanten kunnen hun pas opslaan in de Rabo Wallet app die via de speciale NFC simkaart van KPN communiceert met een betaalapparaat. Het werkt in principe net als bij een contactloze bankpas, maar dan functioneert je telefoon als ‘bankpas’.

De speciale simkaart

De NFC simkaart word al vanaf januari standaard aan nieuwe klanten van KPN geleverd. Oudere klanten kunnen deze simkaart indien gewenst alsnog kosteloos via KPN aanvragen. De Rabobank Wallet app is te gebruiken door alle Rabobank klanten van 16 jaar en ouder. Deze app neemt naast een bankpas ook kortingsbonnen en klantkaarten in zich op.

Andere providers

Op dit moment zijn slechts enkele Samsung telefoons die met hun geïntegreerde NFC kaart kunnen betalen via de Rabobank Wallet app. Verder heeft ING al enige tijd een app, waarmee klanten die over een willekeurig Android toestel beschikken contactloos kunnen betalen.


Tags: , ,