Het kost Samsung €230 om een Galaxy S7 te maken

samsung galaxy s7

Samsung maakt haar nieuwe vlaggenschip voor een prijs van 255 dollar. Dit komt omgerekend neer op zo’n 230 euro.

Deze bevindingen komen van het onderzoeksbureau IHS. Zij hebben het vlaggenschip uit elkaar gehaald en een schatting gemaakt van de productiekosten, aldus Recode.

Kosten

De meeste kosten zitten in de processor van het toestel: de Snapdragon 820 processor kost los 62 dollar. Vervolgens is de camera het duurste onderdeel van de telefoon, de 13 megapixel camera zou 13,80 dollar kosten. Verdere kosten gaan voornamelijk naar het beeldscherm, harde schijf en de behuizing.

Deze kostenraming komt voort uit een optelsom van alle losse onderdelen plus de assemblagekosten die Samsung kwijt is voor het in elkaar zetten van een telefoon. Deze kosten bedragen 5 dollar per stuk. Er is in deze berekening alleen gekeken naar de materiaal- en assemblagekosten. Verdere marketing en promotie activiteiten zijn hier niet bij inbegrepen.

Verschil in kosten tussen S6 Edge en S7

Het is opvallend dat de Galaxy S7 goedkoper is om te maken dan de S6 Edge. De S6 Edge werd namelijk voor 290,45 dollar geproduceerd. Het duurste onderdeel op dat toestel was het Edge-scherm, welke Samsung op dat moment voor 85 dollar inkocht. De huidige losse verkoopprijs voor de Galaxy S7 is 699 euro in Nederland en voor de Galaxy S7 Edge betaalt men 799 euro.


Tags: ,