De eerste flexibele smartphone met holografisch scherm

HoloFlex

Wetenschappers van de Queen’s University uit Canada hebben een nieuwe flexibele smartphone met holografisch scherm ontwikkeld.

De zogenaamde HoloFlex geeft gebruikers de mogelijkheid om de telefoon te bedienen door het toestel te buigen, aldus Human Media Lab. Sensoren houden namelijk bij hoe ver het scherm wordt gebogen.

Unieke besturing voor games

In een video is te zien hoe iemand Angry Birds in 3D speelt en het spel bestuurt via het flexibele scherm. De buiging van het scherm zorgt voor de lancering van de vogel.

Speciale lenzen

De HoloFlex heeft een speciaal scherm met kleine ingebouwde lenzen. Deze lenzen zorgen ervoor dat het licht in vrijwel alle richting gaat en zo wordt het 3D beeld van alle kanten zichtbaar. Op deze manier hebben gebruikers geen 3D-bril meer nodig.

Specifiecaties

De telefoon heeft een flexibel OLED-scherm met een full HD-resolutie, echter bij holografische weergave gaat de resolutie omlaag naar 160 x 104 pixels. De processor is een Qualcomm Snapdragon 810 en werkt samen met 2 GB RAM geheugen. De Holoflex zal komende maandag verschijnen op een technische conferentie. Of de telefoon ook daadwerkelijk de consumentenmarkt zal halen is nog niet bekend.


Tags: , ,