Gebruikers zetten rechtszaak tegen Apple omtrent Error 53 door

Ross-Apple-Music1-1200

Veel klanten balen omdat Apple geen vergoeding geeft voor de ”Error 53” bug die eerder dit jaar zijn toetreden deed op verschillende iPhones.

Door deze bug zagen veel gebruikers hun iPhone onbruikbaar worden en dit heeft voor de nodige schade bij klanten gezorgd. Er is inmiddels een rechtszaak tegen Apple begonnen met als doel, het alsnog krijgen van een schadevergoeding voor de geleden schade onder een groep gebruikers.

Apple zelf wilde de zaak niet voortzetten, omdat de bug via een software update te verhelpen zou zijn. Klanten die hun iPhone in die tijd lieten repareren kregen deze kosten volledig vergoed via Apple.

Error 53

 Dit was een fout die veel gebruiker op hun iPhone te zien kregen. Dit was te wijten aan een reparatie die buiten Apple om is gegaan. Deze foutmelding zorgde ervoor dat iPhones met deze foutmelding onbruikbaar werden.

Gedupeerden

 De gedupeerden vinden dat Apple niet voldoende haar best heeft gedaan om alle klanten met schade te helpen met een vergoeding. Het bedrijf heeft zelf geen actie ondernomen om deze gebruikers te steunen, echter bestaat er wel een website waarop gebruikers zelf een vergoeding aan kunnen vragen.
Los van de onduidelijke website, geven de aanklagers aan dat er op de website niets staat over dit specifieke geval. 16 juni zal er wederom een zitting zijn in de rechtszaak.

Tags: , ,