Samsung kondigt metalen Galaxy Alpha aan

Samsung heeft een nieuwe smartphone aangekondigd. De Galaxy Alpha heeft een metalen frame en lijkt daarmee op de lang verwachte ‘premium’ versie van de Samsung Galaxy S5. Het toestel is vanaf september verkrijgbaar.

Samsung kondigt de Galaxy Alpha aan

Galaxy-AlphaDoorgaans hebben smartphones van Samsung een behuizing van kunststof, maar de Galaxy Alpha is voorzien van een metalen frame. Qua specificaties is het toestel echter minder dan Samsung’s huidige topmodel, de Galaxy S5. Zo is het scherm van de Galaxy Alpha kleiner, de resolutie lager, de processor is iets minder krachtig, de camera heeft iets minder megapixels en er is geen plaats voor een MicroSD-kaartje.

Het Super AMOLED-scherm van de Galaxy Alpha heeft een grootte van 4,7 inch en een resolutie van 1280×720 pixels. De processor is een Exynos 5 met acht processorkernen. Vier daarvan draaien op 1,8GHz en de andere vier op 1,3GHz. Er is 2GB werkgeheugen aanwezig en 32GB opslag, maar de opslag is niet uitbreidbaar. De accu heeft een capaciteit van 1860mAh.

Dan is er nog een 12-megapixelcamera aan de achterkant en op de voorkant zit een 2,1-megapixelcamera. Ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig, net als bij de Galaxy S5.

Galaxy-Alpha-persfotoDe Galaxy Alpha lijkt vooral te moeten gaan concurreren met de iPhone 6. De afmetingen komen erg met elkaar overeen, de schermgrootte is gelijk en de iPhone staat bekend om het gebruikte materiaal wat misschien een reden is geweest voor Samsung om voor een metalen frame te kiezen.

Bekijk en vergelijke aanbiedingen van de gloednieuwe Samsung Galaxy Alpha!

Het toestel moet in september in de winkels liggen voor een adviesprijs van €600,- Je kunt de Galaxy Alpha wel nu al bestellen.

[gsmtonen gsm_id=”759″]


Tags: , , , , ,