Nu leverbaar: de Huawei P8 en P8 Lite

Het nieuwste paradepaardje van Huawei, de P8, is vanaf vandaag leverbaar in Nederland. Daarmee zijn we een van de eerste landen in de wereld (!) die met deze telefoon aan de slag mogen gaan.

Huawei-P8De Huawei P8 is het nieuwste vlaggenschip van de steeds populairder wordende Chinese fabrikant. Ook de Huawei P8 Lite, de goedkopere versie van de P8, is leverbaar. De Huawei P8 heeft een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels. De chipset is een HiSilicon Kirin 930 met aan boord twee quadcore-processors (1,5GHz en 2Ghz). Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en 16GB opslag (uitbreidbaar). Achterop zit een 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en voorop zit een 8-megapixelcamera. De accu heeft een capaciteit van 2680mAh en de Huawei P8 draait op Android 5 in combinatie met de Emotion UI van Huawei.

De Huawei P8 biedt dus erg nette specificaties en kan zich prima meten met de andere krachtpatsers in het topsegment van Android-smartphones. Maar wat betaal je dan voor deze telefoon? Los kost hij net geen 500 euro, wat een zeer nette prijs is voor een nieuwe high-end smartphone.

De Huawei P8 kopen?
Vergelijk de aanbiedingen
Bekijk losse prijzen

Huawei P8 Lite

Huawei-P8-LiteVind je de Huawei P8 wel mooi maar heb je geen zin om zo’n dure telefoon te kopen? Dan is de Huawei P8 Lite misschien een optie. Die heeft een prijskaartje van ongeveer 250 euro en biedt daarvoor best aardige specificaties. Zo heeft de P8 Lite een 5 inch-scherm met een resolutie van 720×1280 pixels, een HiSilicon Kirin 620-chipset met een 1,2GHz octacore-processor, 2GB werkgeheugen en 16GB opslag (uitbreidbaar). Achterop zit een 13-megapixelcamera en voorop zit een 5-megapixelcamera. De accu heeft een capaciteit van 2200mAh en net als de normale P8 draait de Huawei P8 Lite op Android 5 in combinatie met Emotion UI.

Voor een prijs van 250 is de Huawei P8 Lite best een leuke smartphone. Niet te duur, maar toch prima hardware. Er is echt een smartphone die misschien ook wel interessant is als je de Huawei P8 Lite wel ziet zitten.

De Huawei P8 Lite kopen?
Vergelijk de aanbiedingen
Bekijk losse prijzen

De Honor 6 biedt meer bang for buck dan de P8 Lite

Honor-6De Honor 6 hebben we al eens eerder behandeld en toen kwamen we al tot de conclusie dat het een waanzinnige smartphone is met een zéér scherpe prijs. De Honor 6 komt van het Huawei-submerk ‘Honor’ maar wordt in andere delen van de wereld gewoon verkocht onder de vlag van Huawei. De prijs is met zijn 300 euro iets hoger dan de prijs van de Huawei P8 Lite maar de specificaties zijn een stuk beter. Een 1080p-scherm in plaats van 720p, 3GB werkgeheugen in plaats van 2GB, een snellere processor, dezelfde camera-resoluties en een fors grotere accu (3100mAh in plaats van 2200mAh).

De Honor 6 biedt dus wat meer bang for buck, al is hij wel iets duurder dan de Huawei P8 Lite.

Vergelijk acties van de Honor 6, Huawei P8 en P8 Lite met elkaar

Tags: , , , ,