Huawei komt met submerk Honor en introduceert de Honor 6

Huawei heeft het submerk Honor geïntroduceerd. Met het nieuwe submerk hoopt de Chinese fabrikant Europa te kunnen veroveren. De Chinese fabrikant Oppo deed eerder al iets soortgelijks met OnePlus.

HonorHuawei heeft de laatste jaren flink wat populariteit vergaard in Europa maar blijkbaar is het niet genoeg geweest. De Chinese fabrikant heeft namelijk ‘Honor’ geïntroduceerd, een submerk wat zich speciaal zal richten op de Europese markt. Honor zal los van Huawei gepromoot worden en de toestellen zullen scherper geprijsd worden dan de toestellen van Huawei. “We proberen Honor te ontwikkelen als belangrijkste Android-merk. Het is een merk dat bedoeld is om aan de eisen van klanten te voldoen, hen een keuze maar ook kwaliteit en vrijheid te bieden en uiteindelijk geld te besparen.”, aldus Jeff Lio, CEO van Honor.

Doordat Honor een submerk is van Huawei kunnen de onderzoeksafdelingen en de ontwikkeling van software gedeeld worden waardoor kosten bespaard kunnen worden.

Tegelijk met het nieuwe merk zijn ook de Honor 6 en Honor 3C aangekondigd, toestellen die in andere landen al langer verkrijgbaar zijn onder de vlag van Huawei.

Honor 6 het eerste toestel van submerk Honor

Honor-6De Honor 6 heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 1080 x 1920 pixels, er zit een octa-core-processor in met 4 kernen die draaien op 1,7GHz en 4 die draaien op 1,3GHz, er is 16 of 32GB opslag aanwezig (uitbreidbaar) en 3GB werkgeheugen. Op de achterkant bevind zich een 13-megapixelcamera en op de voorkant zit een 5-megapixelcamera. Het toestel draait op Android 4.4 en is voorzien van de EmotionUI van Huawei.

Vanaf begin november zal het toestel verkrijgbaar zijn in Nederland voor een adviesprijs van rond de 300 euro en in de kleuren zwart en wit.

Honor 3C biedt goede specificaties voor lage prijs

Honor-3CDan is er nog de Honor 3C. Dit toestel heeft ook een 5 inch-scherm maar met een resolutie van 720 x 1280 pixels. De processor is een 1,3GHz quadcore-processor, er is 8GB opslag aanwezig (uitbreidbaar) en 2GB werkgeheugen. Achterop zit een 8-megapixelcamera en voor zit een 5-megapixelcamera. De Honor 3C draait op Android 4.2. Ook dit toestel is al langer verkrijgbaar in andere landen.

Ook de Honor 3C zal vanaf november verkrijgbaar zijn in Nederland en voor een prijs van rond de 140 euro.

 


Tags: , , , , , ,