Huawei kondigt de Ascend P7 aan

Huawei heeft de Ascend P7 aangekondigd. Het model is de opvolger van de populaire Huawei Ascend P6 en is per direct te bestellen, onder andere in Nederland. Tevens heeft het bedrijf bekendgemaakt dat de Ascend P6 4 miljoen keer verkocht is.

Huawei Ascend P7 aangekondigd

Huawei is flink aan de weg aan het timmeren en dat blijkt uit de successen die het bedrijf boekt. Zo is de Ascend P6, het vorige topmodel, behoorlijk populair en ook de goedkopere modellen doen het erg goed. Nu is de Huawei Ascend P7 aangekondigd, de opvolger van de P6.

Huawei Ascend P7 persfotoDe Huawei Ascend P7 heeft een 1080p-scherm met een grootte van 5 inch en is voorzien van Gorilla Glass 3. De processor is een 1,8GHz quad-core op Huawei’s eigen Kirin 910T-chipset en er is 2GB werkgeheugen aanwezig. De camera aan de achterkant beschikt over 13 megapixels en de camera aan de voorkant heeft maar liefst 8 megapixels. De camera aan de voorkant is overigens voorzien van een aantal functies speciaal voor selfies. Zo is er een ‘selfie panorama mode’ aanwezig. Qua opslag is er 16GB aanwezig maar dat is uit te breiden met een MicroSD-kaartje. Het toestel draait op Android 4.4.

Huawei Ascend P7 achterkantHet toestel is nu al te bestellen en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en roze.

De Huawei Ascend P7 is nu al te bestellen en zal mogelijk deze maand nog leverbaar zijn!

Huawei na Apple en Samsung het grootste smartphone-merk ter wereld

Huawei nummer 3Naast de aankondiging van de Ascend P7 maakte Huawei bekend dat de Ascend P6 inmiddels 4 miljoen keer verkocht is in meer dan 100 landen. Het Chinese bedrijf is nu de derde in de wereld wat smartphone-verkopen betreft, mede dankzij het succes van de P6. In totaal zou het merk nu ongeveer 13,4 miljoen smartphones verkocht hebben.


Tags: , , , ,