Huawei kondigt de P8, P8 Lite en P8 Max aan; nu al te bestellen

Huawei heeft drie nieuwe telefoons aangekondigd: het nieuwe topmodel, de Huawei P8, de goedkopere versie daarvan, de P8 Lite en de grotere versie, de P8 Max. De drie P8-telefoons zijn nu al te bestellen.

Tijdens een persconferentie heeft Huawei drie nieuwe modellen onthuld. Het gaat om een topmodel, een goedkope variant en een phablet-variant.

Huawei P8

Huawei-P8De Huawei P8 is de opvolger van de Huawei Ascend P7 en zal in mei leverbaar zijn in Nederland voor een adviesprijs van ongeveer 500 euro. Huawei heeft voor de P8 gekozen voor een metalen unibody behuizing en met een dikte van slechts 6,6 millimeter is het een van de dunste smartphones van het moment.

Het scherm heeft een grootte van 5,2 inch, een resolutie van 1080×1920 pixels en er wordt gebruikgemaakt van Gorilla Glass 3. De chipset is een HiSilicon Kirin met daarop twee quad-core processors: eentje met 2GHz en eentje met 1,5GHz. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en 16GB opslag (uitbreidbaar). De Huawei P8 draait op Android 5.0 met de EmotionUI van Huawei.

Achterop zit een 13-megapixelcamera en voorop zit een 8-megapixelcamera. Huawei zegt dat hun camera momenteel een van de beste is die je zult vinden in een smartphone en dat vooral in het donker de prestaties erg goed zijn.

Vergelijk Huawei P8 acties

Huawei P8 Lite

Huawei-P8-LiteDe Huawei P8 Lite is de goedkope variant van de Huawei P8. Het scherm heeft een grootte van 5 inch met een resolutie van 720×1280 pixels. De chipset is ook hier een HiSilicon Kirin maar dan met een 1,2GHz octa-core processor. Er is 2GB werkgeheugen aanwezig en 16GB opslag (uitbreidbaar).

Achterop zit net als bij de P8 een 13-megapixelcamera en voorop zit een 5-megapixelcamera. De Huawei P8 Lite draait op Android 5.0 in combinatie met de EmotionUI van Huawei.

Met een adviesprijs van slechts 249 euro is de Huawei P8 Lite de helft goedkoper als zijn high-end broertje. Ook de P8 Lite komt volgende maand uit in Nederland.

Vergelijk Huawei P8 Lite acties

Huawei P8 Max

Huawei-P8-MaxHet derde toestel is de phablet-variant van de P8, de Huawei P8 Max. En we zeggen wel phablet maar deze telefoon is meer een tablet. Het scherm heeft namelijk een grootte van maar liefst 6,8 inch! Het gigantische scherm beslaat maar liefst 83 procent van de voorkant, wat behoorlijk veel is maar de telefoon is ondanks dat nog steeds behoorlijk groot: 187,2 x 93 x 6,8 mm. De resolutie van het scherm is 1080 x 1920 pixels. De processor is dezelfde als in de Huawei P8 en er is ook bij de P8 Max 3GB werkgeheugen aanwezig. Qua opslag kun je kiezen tussen 32GB en 64GB.

Achterop zit een 13-megapixelcamera en voorop zit een 5-megapixelcamera. De adviesprijs van de Huawei P8 Max is 549 euro. Wil je het 64GB-model? Dan moet je 649 euro neertellen. Net als de twee andere modellen komt de Huawei P8 Max volgende maand uit.

Vergelijk Huawei P8 Max 32GB acties

De Huawei P8, P8 Lite en P8 Max nu te bestellen!

De drie nieuwe smartphones van Huawei zijn nu al te bestellen in Nederland en zijn, zoals gezegd, volgende maand leverbaar. Huawei laat zien dat ze zelfs in het high-end segment goede specificaties weten te combineren met een prijs die lager is dan die van de concurrerende smartphones. Zo zijn veel nieuwe telefoons vaak duurder dan 500 euro terwijl Huawei daar niet boven is gaan zitten.

Ook de Huawei P8 Lite is erg scherp geprijsd in combinatie met prima specificaties. De Huawei P8 Max is een vreemde eend in de bijt maar is ondanks zijn grootte niet schrikbarend duur.

Vergelijk Huawei acties

Tags: , , ,