Huawei hoopt dit jaar 55 miljoen smartphones te verkopen

Huawei is in thuisland China een bekende naam en het bedrijf heeft gezegd dit jaar te verwachten 55 miljoen smartphones te verkopen. Ook wordt Europa een steeds belangrijkere markt voor het bedrijf.

Huawei hoopt op 55 miljoen verkochte smartphone dit jaar

Huawei bedrijfIn het eerste kwartaal van dit jaar zijn er 9,8 miljoen smartphones verkocht van Huawei. In het tweede kwartaal werden er 11,8 miljoen smartphones verkocht en in het derde kwartaal 13,4 miljoen. In totaal zijn dat 35 miljoen smartphones. Shao Yang, hoofd van Huawei’s marketing afdeling, heeft laten weten dit jaar de 55 miljoen verkochte smartphones te willen halen en dat 20 miljoen smartphones in het laatste kwartaal binnen handbereik ligt.

Huawei gaat het echter niet makkelijk krijgen want ook Lenovo (hier relatief onbekend in de smartphonemarkt), Sony en LG zijn met een opmars bezig. Er is dus stevige concurrentie aanwezig waardoor het wel eens lastig kan worden voor Huawei om die 20 miljoen smartphones te verkopen in het laatste kwartaal.

Bekijk en vergelijk acties van diverse Huawei-toestellen!

Europa steeds belangrijker

Ook heeft Shao Yang laten weten dat het marktaandeel in China met 10 procent gedaald is, terwijl het marktaandeel in Europa juist met 40 procent gegroeid is. Europa wordt dus steeds belangrijker voor Huawei en dat zien wij ook. Zo hebben we regelmatig de reclame van de Huawei Ascend P6 voorbij zien komen en steeds meer toestellen van Huawei komen ook hier uit. Chinezen zouden overigens minder vaak voor de goedkope modellen gaan, maar er is niet gezegd hoe dat zit met de Europeanen.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,