Je kleine zusje kan de Nexus 6P doormidden breken

Er is een video online verschenen waarin de Huawei Nexus 6P aan een aantal tests onderworpen wordt. Het resultaat is een zwaar gehavende Nexus 6P die aan het einde van de video letterlijk doormidden gebroken wordt.

Nexus-6P-gebroken

De iPhone 6 kwam volop in het nieuws omdat deze zou buigen onder de meeste normale omstandigheden. Uiteindelijk bleek het allemaal wel mee te vallen, al was wel aangetoond dat de interne structuur wat zwak zou zijn. Nu is er de Nexus 6P die zó makkelijk zou buigen dat zelfs je kleine zusje hem doormidden zou kunnen breken, althans, dat is wat Jerry van JerryRigsEverything zegt.

In een eerste video liet hij niks heel van de Nexus 6P. Het scherm breekt vrij snel na een krastest en de achterkant krast in vergelijking met andere telefoons erg snel. En als je wat druk uitoefent kun je de telefoon zelfs doormidden breken. Dit zorgde voor nogal wat commotie aangezien Jerry best wat moeite leek te doen om de telefoon te breken terwijl hij zelf zegt dat hij niet zoveel moeite hoeft te doen.

Als antwoord op de commotie heeft Jerry een tweede video gemaakt waarin hij uit legt waarom de Nexus 6P zo fragiel is. De Huawei 6P heeft een aluminium zijkant en op die zijkant zit het scherm gelijmd. Hierdoor is de telefoon erg makkelijk te breken omdat er geen stevige verbindingen zijn.

Ook op de tweede video wordt heftig gereageerd door veel mensen. De tests van Jerry zouden onrealistisch zijn en een verkeerd beeld geven. Ook lijkt hij nog altijd veel meer druk uit te oefenen dan hij toegeeft. Waarschijnlijk kun je elke telefoon wel doormidden breken als je het wilt, als er maar genoeg kracht uitgeoefend wordt. Wel heeft Jerry een punt wat betreft de bouwkwaliteit want een scherm op een aluminium frame lijmen is nou eenmaal geen slim idee. Ook is het spijtig dat het scherm barst na het uitvoeren van een paar krastesten.

De resultaten die Jerry behaalt zijn misschien wat overdreven maar er lijkt wel degelijk wat mis te zijn met de Nexus 6P. De vraag is alleen in hoeverre je er in het dagelijks leven last van gaat hebben.


Tags: , ,