Sony verwacht fors verlies te lijden door mobiele divisie

Sony heeft gezegd dat er verwacht wordt er er dit boekjaar een verlies van 1,7 miljard euro geboekt gaat worden. De grootste oorzaak voor dit aanzienlijke verlies zijn de tegenvallende verkopen van de midrange-smartphones van Sony.

Sony denkt verlies van 1,7 miljard euro te boeken in het huidige boekjaar

SonyIn juli kwam Sony met een winstwaarschuwing. Er was een verlies van 50 miljard yen voorspeld, wat omgerekend 360 miljoen euro is. Dat is al een aanzienlijk verlies maar Sony heeft die waarschuwing bijgesteld en niet zo’n beetje ook niet. Sony denkt nu eind maart uit te komen op een verlies van maar liefst 230 miljard yen, omgerekend 1,7 miljard euro. Flink wat meer dan de 360 miljoen euro die oorspronkelijk voorspeld was. Sony heeft besloten om een afschrijving van 1,3 miljard euro voor zijn mobiele divisie in de boeken op te nemen aangezien daar het meeste verlies gedraaid wordt momenteel.

Sony-Xperia-T3De reden voor het verwachte verlies zijn de teleurstellende verkopen van de Xperia-smartphones en -tablets van Sony. Een van die redenen is dat het niet gelukt is deals te sluiten met de grotere Amerikaanse providers. Het oorspronkelijke plan van Sony was om marktaandeel te verkrijgen door veel midrange-smartphones te verkopen maar dat lijkt nu definitief mislukt te zijn. Om het tij te keren heeft Sony besloten zich meer te richten op duurdere toestellen en om minder toestellen uit te brengen.

Gaat Sony’s nieuwe strategie positief uitpakken of niet?

Het is echter nog maar de vraag of de vernieuwde strategie van Sony wél positief uit gaat pakken. Het zijn namelijk vooral Apple en Samsung die domineren in het hogere segment van de smartphone-markt en daar kom je niet zomaar tussen. Zo is het ook HTC niet gelukt om in dat segment tussen de twee dominerende merken te komen terwijl onder andere de One (M8) veelal lovende reviews heeft gekregen. Een goede smartphone of meerdere goede smartphones zijn mogelijk dus niet voldoende om een deuk te slaan in de dominantie van Apple en Samsung.

Bron: Sony


Tags: , , , , ,