Twee Mango nieuwtjes

We hebben vandaag twee Mango berichten voor jullie. Een van de berichten komt uit het land van de rijzende zon: Japan. Het andere bericht komt van het land van de vrijheid: de Verenigde Staten.

Fujitsu IS12TEen officiële launch date van Windows Phone 7 Mango is nog steeds niet bekend, behalve dat het deze herfst een keer is, maar Microsoft heeft deze week een mijlpaal bereikt binnen de ontwikkeling van de eerste grote WP7 update. Microsoft heeft namelijk bekend gemaakt dat Windows Phone 7 de ‘Release to Manufacturing’ (RTM) status heeft gekregen. Dit wil zeggen dat de versie klaar is om op te sturen naar telefoonfabrikanten. Het is nu dus nog maar een kwestie van tijd tot Windows Phone 7 gebruikers de Mango update kunnen installeren.

Het tweede nieuwtje komt vanuit Japan. Fujitsu Toshiba mobile communications heeft namelijk hun Mango telefoon getoond. Het toestel draagt vooralsnog de naam IS12T en het is de eerste Windows Phone 7 telefoon voor Japan. Tevens is de IS12T het eerste Windows Phone 7 Mango toestel. Het toestel is waterbestendig, heeft een 3,7″ scherm, een Qualcomm MSM8655 die mogelijk geclockt is op 1GHz, een 13,2 megapixel camera en 32GB opslagruimte. De IS12T zou officieel uit moeten komen in september en zal de winkels onveilig maken in drie kleuren: limoen groen, roze en zwart. Het is nog wel de vraag of dit toestel naar Nederland komt.

Een launch van het toestel in september, en eerdere berichten die spreken van een mogelijke launch in oktober kunnen erop duiden dat de Mango update in die twee maanden uitgerold gaat worden. Geruchten spreken al heel lang van een mogelijke release rond september en oktober, en dit soort berichten bevestigen die geruchten min of meer. Waarom zou je namelijk de officiële release van een toestel in september als de softwareversie waar het toestel op draait er nog niet is. We wachten dus geduldig af.

Een foto van de IS12T afkomstig van Engadget, die meer foto’s op de website heeft staan:

Fujitsu IS12T hands on