Huawei komt met Android smartphone Huawei Honor

Huawei is een Chinese fabrikant die we voornamelijk kennen van de Ideos S7 tablet. Ze willen nu echter ook meer met smartphones gaan doen en dat pakken ze goed aan. Ze komen nu met de Huawei Honor, een Android smartphone met heel wat pit.

HuaweiAndroidAls we naar de specificaties kijken dan lijkt het er sterk op dat de Honor zich prima kan meten met de andere grote Android jongens. Het toestel heeft een 1.4GHz processor, 512MB RAM werkgeheugen, een 4 inch scherm en een batterij met een behoorlijke capaciteit van 1900mAh. Volgens Huawei gaat de Honor zo’n 3 dagen mee, maar er wordt niet bij gezegd bij wat voor gebruik dat is. Verder heeft het scherm een resolutie van 480×854 pixels en heeft de telefoon 4GB aan opslagruimte. Naast die 4GB krijg je ook nog een andere unieke opslag optie, namelijk via een cloud-opslagdienst. Via die dienst krijg je 160GB opslagruimte tot je beschikking. Een cloud-opslagdienst is een dienst waarbij je bestanden op een persoonlijke server kan opslaan. Stel dan dat je telefoon kapot gaat, dan ben je niet al je gegevens kwijt. Ook scheelt het ruimte op je telefoon.

De Huawei Honor heeft een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant. Ook heeft de Honor de beschikking over DLNA, waarmee je draadloos contact kunt maken met tv’s en andere apparaten die ook de beschikking hebben over DLNA. Zo kun je bijvoorbeeld draadloos filmpjes en foto’s tonen op een tv.

Huawei HonorDe prijs is nog niet bekend en de Honor zal vooralsnog alleen uitkomen in China, Zuid-Oost Azië, Rusland en het Midden-Oosten. Mocht de Honor leverbaar worden in Nederland, dan vind je het op GSMacties.nl