Specificaties van de iPhone 5 uitgelekt?

De dames en heren bij 9to5mac.com hebben een testmodel van de iPhone 5 in handen gekregen en hebben nu de specificaties van de nieuwste Apple telefoon gepubliceerd. Het zijn in feite nog geruchten, maar het klinkt allemaal erg geloofwaardig.

Apple-logoDe iPhone 5 heeft volgens 9to5mac.com een Apple A5 dual-core processor met 1GHz. Deze processor vinden we ook terug in de iPad en de stap naar een dual-core processor is logisch aangezien veel concurrenten het ook al een tijdje hebben. Door die nieuwe processor kun je beter gamen, de multimedia ervaring wordt beter en het browsen op het internet zal sneller gaan. De iPhone 5 heeft ook 1GB RAM geheugen aan boord, waardoor het prestatie- en krachtgedeelte van de telefoon wel goed zitten. Met die specificaties kan de telefoon zich gemakkelijk meten met de nieuwste toestellen die momenteel op de markt zijn.

Dan is er nog de camera. Een tijdje terug hebben we al een artikel geplaatst over de vermoedelijk 8 megapixel camera van de iPhone 5 en ook 9to5mac.com zegt dat de iPhone 5 een 8 megapixel camera heeft. De kwaliteit schijnt enorm goed te zijn, zelfs in minder goed verlichte omgevingen. Waarschijnlijk kun je ook in HD opnemen met de camera, maar daar is nog niks over vermeld. De iPhone 5 heeft ook ondersteuning voor zowel GSM als CDMA netwerken, waarmee het toestel overal ter wereld gebruikt kan worden.

Als laatste zou de iPhone 5 een stukje software aan boord hebben, genaamd ‘Assistant’. Assistant zou de belangrijkste feature zijn van de iPhone 5. De feature stelt je in feite in staat om door middel van je stem enorm veel te doen op je telefoon. Je kunt het zien als een zeer uitgebreide stemcontrole op je telefoon. De vorige grote feature op een iPhone was Facetime, waarmee gebruikers met elkaar konden videobellen. Facetime was ook te gebruiken op Macbooks, iMacs en andere Apple computers, maar was alleen via WiFi te gebruiken. De functie wordt voor zover wij weten niet erg veel gebruikt, mede doordat Skype hetzelfde doet, maar dan ook via 3G én het werkt niet alleen met iPhones.

Of de beweringen van 9to5mac.com waar zijn weten we mogelijk pas 4 oktober, want dan zou er volgens geruchten een persconferentie plaatsvinden waarbij de iPhone 5 officieel aangekondigd wordt. Wil jij weten wanneer de eerste aanbiedingen verschijnen voor de iPhone 5? Meld je dan nu aan voor onze iPhone 5 alert!

Bron: 9to5mac.com