iPhone 4S hands-on / review

Vandaag hadden we bij GSMacties.nl de iPhone 4S over de vloer voor een hands-on sessie. We hebben de belangrijkste features bekeken en laten ze graag aan je zien!

De iPhone 4S zoals ie in het doosje zitHet doosje van de iPhone 4S is mooi vormgegevenHet compacte doosje van de iPhone 4S met de iCloud sticker

De iPhone 4S is het nieuwste toestel van Apple. Het toestel lijkt in vrijwel elk aspect op de iPhone 4, maar heeft een aantal erg mooie toevoegingen. Zo is de processor vernieuwd en nu zit er een 1GHz dual-core Apple A5 processor in. Er is een 64GB variant bijgekomen en de camera is een stuk beter dan voorheen met onder andere meer instellingen en een video-stabilisatie functie. Hét selling point van de iPhone 4S is echter Siri, de computergestuurde persoonlijke assistent. Qua uiterlijk is er eigenlijk niks veranderd aan de iPhone 4S ten opzichte van de iPhone 4. Het enige verschil wat je ziet is een streepje bij de volume knoppen en dat is de nieuwe antenne. Over antennes gesproken, de iPhone 4S heeft er twee: een voor sneller internet en een voor een betere verbinding tijdens het bellen. We hebben een filmpje gemaakt van de iPhone 4S waarin de belangrijkste aspecten beknopt uitgelegd worden.

httpv://www.youtube.com/watch?v=qOhq2sbY8ow

Je zag Siri al voorbij komen in het bovenstaande filmpje. Hoewel Siri prachtig werkt (mits je Engels kan spreken), werken localisatie diensten nog niet in Nederland. Siri kan wel voor je kijken wat de weersvooruitzichten zijn, maar de weg vragen, een hotel zoeken of een restaurant zoeken gaat nog niet. Siri in het Nederlands laat overigens nog even op zich wachten en wordt verwacht in 2012. Verder reageert Siri goed op je vragen en commando’s. Het is een erg mooie en netjes uitgewerkte functie. Agendapunten toevoegen, de wekker zetten en contactgegevens opvragen van een contactpersoon was nog nooit zo makkelijk! Wel heeft Siri nog wat moeite met Nederlandse namen, maar ook dat zal veranderen wanneer de feature officieel Nederlands gaat ondersteunen. In het onderstaande filmpje zie je een korte impressie van Siri en zie je meteen dat Nederland nog niet ondersteund wordt door de persoonlijke assistent.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Tq9hGAAdPkA

Een ander belangrijk aspect van de iPhone 4S is de verbeterde camera. Opnemen is nu mogelijk in 1920×1080 (full HD) en er is stabilisatie toegevoegd aan de opnamefunctie. De beelden zien er prachtig uit en de kleuren zijn enorm levendig. De foto’s die de iPhone 4S maakt zijn ook enorm goed en details zijn goed zichtbaar. Ook bij de foto’s zie je de levendige kleuren weer terug. Op het internet zijn al een aantal filmpjes te vinden waarin de iPhone 4S vergeleken wordt met een spiegelreflexcamera met video-opname functies. Wij hebben dat ook gedaan, en wel met de Canon EOS 550D. Naast de 550D hebben we de iPhone 4S ook vergeleken met de Samsung Galaxy S2. De beelden zien er verrassend goed uit, zowel qua video als foto. Natuurlijk komt de 550D beter uit de bus maar het is mooi om te zien dat een telefoon zo dicht bij kan komen. De iPhone 4S is wat betreft de camera wel beter dan de Samsung Galaxy S2, al zijn de twee toestellen erg aan elkaar gewaagd. Een groot voordeel van de iPhone 4S is echter wel de stabilisatie tijdens het opnemen. In het onderstaande filmpje kun je de vergelijkingen zien van de iPhone 4S met de Samsung Galaxy S2 en de Canon EOS 550D. Zodra je binnen gaat filmen merk je wel de beperkingen van een kleine sensor die niet veel licht door kan laten, maar met een voldoende hoeveelheid licht neemt de iPhone 4S verbluffende beelden op die akelig dicht bij de kwaliteit van een spiegelreflexcamera komen. Een enorm goede camera dus!

httpv://www.youtube.com/watch?v=zRyO1THuSWs

De iPhone 4S is een waardige update van de iPhone 4 en als je toe bent aan een nieuw toestel is het een goede keuze. Het toestel is snel, reageert goed op de input van je vingers en het scherm geeft enorm scherp beeld. Ook Siri en de verbeterde camera bevielen ons erg goed. Het is wel jammer dat Siri nog niet werkt in het Nederlands, maar wij zien dit wel als dé feature van de iPhone 4S. Grote kans ook dat iets als Siri in de toekomst overgenomen gaat worden door onder andere Android en Windows Phone, want voor het gebruiksgemak is het een prachtige feature. Tijdens het maken van de iPhone 4S review was goed te merken dat het een waardig product van Apple is, een enorm snelle en goede telefoon en natuurlijk een mooi ogend toestel. Ben je dus in de markt voor een nieuwe telefoon? Dan is de iPhone 4S een aanrader!

Boomstronk foto van de iPhone 4SBoomstronk foto van de Samsung Galaxy S2Boomstronk foto van de EOS550D

Boom iPhone 4SBoom Galaxy S2

Straat iPhone 4SMandarijn iPhone 4S

Vergelijk alle iPhone 4S aanbiedingen!