Mijlpaal voor WP Marketplace: 50.000 aps gepubliceerd

Microsoft heeft bekendgemaakt dat er in de Windows Phone Marketplace momenteel 50.000 apps gepubliceerd zijn. Het heeft 14 maanden geduurd om dat aantal bereiken, iets langzamer dan iOS dat maar 12 maanden nodig had.

Windows Phone MarketplaceHet is mooi nieuws voor Windows Phone, want de apps maken het besturingssysteem. Hoe meer apps, hoe meer kans op succes. Het feit dat Windows Phone maar iets trager is dan iOS om de 50.000 te halen is indrukwekkend en erg goed nieuws. Wel is het zo dat ongeveer 6.000 van de 50.000 apps inmiddels niet meer in de Marketplace te vinden zijn, want het gaat om het totale aantal gepubliceerde apps. Wel komen er steeds sneller apps bij. Deed Windows Phone er een jaar over om de 40.000 te halen, de 50.000 werd een maand daarna al bereikt. Op dit moment verschijnen er ruim 250 apps per dag in Microsofts digitale telefoon-software-winkel.

Zoals gezegd is WP Marketplace iets trager in het behalen van de 50.000 dan iOS, maar wel veel sneller dan Android. Android deed er namelijk 19 maanden langer over om die mijlpaal te bereiken. Momenteel is iOS de half miljoen apps al gepasseerd en zit Android op ongeveer 350.000 apps. Om nog even aan te kaarten dat apps een besturingssysteem kunnen maken of breken halen we Blackberry erbij. Blackberry hoort qua wereldwijd marktaandeel nog bij de grote drie, maar gebruikers hebben maar 51.455 apps tot hun beschikking. Nu zijn er wel meer factoren die een besturingssysteem kunnen maken of breken, maar gebruikers willen apps, veel apps. Android en iOS zijn het meest succesvol, Blackberry verliest steeds meer marktaandeel en Windows Phone is juist aan het groeien. Het is volgens ons dus een kwestie van tijd voordat Windows Phone Blackberry van de derde plek af stoot.


Tags: , , , ,