My T-Mobile app voor Android nu te downloaden!

Veel T-Mobile klanten hebben de afgelopen uren een sms’je gekregen met daarin het bericht dat de My T-Mobile app vanaf nu gratis te downloaden is. We hebben de app hier bij GSMacties.nl even onder de loep genomen.

Vanaf nu altijd samen, jij en de My T-Mobile App voor Android! Meer info en een gratis download vind je op http://tmnl.nu/apps Groet, T-Mobile” Dat is het sms’je dat veel T-Mobile klanten de afgelopen uren ontvangen hebben. Stefan, redacteur bij GSMacties.nl, heeft zelf toevallig een abonnement bij T-Mobile en hij heeft de app daarom even uitgetest.

T-MobileHet sms’je kwam binnen en een glimlach verscheen op mijn gezicht. Snel even de app gedownload want ik was wel benieuwd naar de My T-Mobile app. Het downloaden vanuit de market is zo gebeurd en daarna moet je opstarten. Het inloggen in de app gaat via een unieke code en niet via je standaard My T-Mobile wachtwoord. Dit kan wat verwarrend zijn als je niet alles doorleest want ja, waar haal je die unieke code vandaan? In de app wordt alles netjes uitgelegd. Je klikt op een linkje, voert je gebruikersnaam en wachtwoord in en vervolgens kun je de code aanvragen.

Code even opgeschreven, de app weer opgestart en code ingevoerd. Het hoofdmenu oogt erg overzichtelijk. Er zijn 9 icoontjes te zien op je hoofdmenu, te weten van Belstatus, Facturen, Abonnement, Sparen, Apps, Nieuws, Map, Demo en About. De meeste van die icoontjes spreken voor zich natuurlijk. maar ik neem ze allemaal even met jullie door.

My T-Mobile App menuBelstatus – Je ziet hier welk abonnement je hebt, hoeveel euro/minuten/sms’jes je nog over hebt en je overige kosten. Daarnaast is ook te zien wanneer je je nieuwe tegoed krijgt en tot wanneer de informatie bijgewerkt is.
Facturen – Dit spreekt ook voor zich. Je ziet een overzicht van facturen, betaalmethode en je rekeningnummer. Door een factuur te selecteren zie je uitgebreide informatie en je kunt de factuur bekijken.
Abonnement – Hier zie je de details van je abonnement. Je mobiele nummer, prijsplan, startdatum, einddatum, duur en je bundels.
Sparen – Hier zie je hoeveel punten je tot nu toe hebt gespaard met T-Mobile Extra.
Apps – Hier kun je een aantal andere T-Mobile apps vinden. Zo kun je een app downloaden waarmee je automatisch kunt inloggen op T-Mobile Hotspots, een app om QR codes uit te lezen en nog meer.
Nieuws – Hier vind je al het nieuws van T-Mobile.
Kaart – Hier kun je  via Google Maps T-Shops en Hotspots vinden bij jou in de buurt.
Demo – Een demo van app, maar die werkt (volgens mij) niet. Nu spreekt alles voor zich, dus is een demo niet helemaal nodig.
About – Hier kun je informatie lezen over de My T-Mobile app en kun je zien welke versie er op je telefoon staat.l

Het laatste onderdeeltje wat je aan kunt klikken is het ‘poppetje’ rechtsboven in de hoek. Hiermee kun je je profiel bekijken en kun je uitloggen (als je dat wilt).

Voor mij is deze app een hele verademing. Natuurlijk is inloggen op je PC zo gebeurd en kun je dan ook gewoon je status bekijken, maar het is natuurlijk makkelijker om het via je smartphone te doen. Nu kun je binnen een paar seconden zien wat je status is, je kunt facturen bekijken, en nog meer. Het werkt allemaal erg lekker en het is een overzichtelijk geheel. Een mooie app en een mooie toevoeging aan de all-in-one ervaring op je smartphone (denk aan mobiel bankieren, navigatie, internet, email, en nu dan ook je belstatus).


Tags: , ,