Uitzending Gemist app voor Android gelanceerd – Update

iOS heeft het al langer: een Uitzending Gemist app. Maar nu kunnen Android gebruikers ook uitzendingen van de publieke omroep bekijken op hun apparaat. De Uitzending Gemist app is helemaal gratis en is vanaf vandaag te downloaden in de Market.

UitzendinggemistBij de Publieke Omroep hebben ze er goed over nagedacht, want de Uitzending Gemist app is te gebruiken via WiFi en 3G. De app komt namelijk met drie instellingen: laag, normaal en hoog. De laagste instelling wordt aangeraden voor 3G gebruik, ‘normaal’ wordt aangeraden voor telefoons via WiFi en ‘hoog’ wordt aangeraden voor tablets via WiFi. Voor de app heb je Android 1.6 of hoger nodig, waardoor het te gebruiken is op praktisch elk Android toestel.

iOS gebruikers kunnen al twee jaar lang gebruik maken van de Uitzending Gemist app, maar sinds de explosieve groei van Android is de vraag naar de app steeds meer gegroeid. Zelf hebben we de app ook even gedownload op twee telefoons. De app werkt niet naar behoren op een HTC Desire Z met Android 2.3.3. De app zelf werkt prima, maar zodra we een video willen bekijken via de ‘Streaming Media Player’ krijg we te lezen dat de video niet afgespeeld kan worden. We hebben de app ook getest op een Sony-Ericsson Xperia X10 met Android versie 2.1.1 en daarop werkt de Uitzending Gemist app wel gewoon goed. Verder zijn niet alle programma’s te vinden in de app, wat ook een beetje jammer is. Mocht de app niet werken, ga dan naar beta.uitzendinggemist.nl, want daar kun je gewoon alle programma’s bekijken (mits je telefoon flash ondersteunt).

Update: zojuist hebben de de app nogmaals getest op de HTC Desire Z en nu werkt het wel naar behoren. Zelfs op de hoogste kwaliteit, die eigenlijk bedoeld is voor tablets, werkt het erg vloeiend. De beeldkwaliteit is erg goed te noemen. Het enige minpuntje volgens ons is het ontbreken van een aantal programma’s die je wél terug kunt vinden op de bèta website. Maar ook deze app is nog in bèta fase, dus het is zeker een goed begin!

Bron: Android Market


Tags: ,