Polaroid komt met Android camera/smartphone

Polaroid, is dat niet het merk dat van die leuke instant fototoestelletjes had? Ja, en voor de familie Flodder was het zelfs ooit een betaalmiddel. Datzelfde bedrijf komt nu met een op Android gebaseerde camera. Of is het een smartphone? Het is ons niet helemaal duidelijk!

Polaroid LogoVeel van ons kennen Polaroid wel van de instant fototoestelletjes. Je maakte een foto en direct kwam er een printje uit het apparaat dat even moest ‘ontwikkelen’. Als het printje eruit was wilde je natuurlijk meteen het resultaat zien, dus stond je hyperactief met dat velletje te wapperen. Dat is al even geleden en ook een bedrijf als Polaroid moet met de tijd mee. Dat doen ze en dus komen ze nu met een hybride tussen een camera en smartphone, gebaseerd op Android. De naam van het beestje is ‘HD Smart Camera SC1630’. Omdat het een hybride betreft breken we het bericht even op in twee gedeeltes, namelijk het smartphone gedeelte en het camera gedeelte.

We beginnen met het smartphone gedeelte aangezien we nog altijd GSMacties.nl zijn en niet CAMERAacties.nl. Qua smartphone moet je er niet teveel van verwachten. De HD Smart Camera heeft een 3,2 inch scherm met een resolutie van 800×480. Niet heel erg groot dus, maar wel een prima resolutie. Qua werkgeheugen vinden we 512MB in het toestel, naast 512MB opslaggeheugen dat uitgebreid kan worden door middel van een MicroSD kaartje. Het besturingssysteem is zoals eerder gezegd Android, maar waarschijnlijk een wat oudere versie (2.2). De reden voor het gebruik van een oudere versie is echter niet bekend, maar je kunt wel gewoon apps downloaden uit de Market. Ook doet de HD Smart Camera niet mee aan de trend om dun te zijn en met een dikte van 18,5mm is het toestel dan ook allesbehalve dun. Uiteraard kun je bellen en er is ondersteuning voor 3G, WiFi, Bluetooth, GPS en je kunt radio luisteren.

Dan het cameragedeelte. Hier is een 3,2 inch scherm met een resolutie van 800×480 erg netjes en het scherm is groter dan bijvoorbeeld het scherm op veel spiegelreflexcamera’s. De camera heeft verder 3x optische zoom, 5x digitale zoom, een maximale iso van 3200, een foto-resolutie van 16 megapixels en je kunt filmpjes opnemen in 720p. Met name de optische zoom is erg leuk en iets wat nagenoeg geen een smartphone tot zijn beschikking heeft. De HD Smart Camera heeft verder een scala aan apps tot zijn beschikking speciaal voor het fotogedeelte. Zo kun je veel verschillende effecten gebruiken, kunnen foto’s en video’s direct geüpload worden en kun je de foto’s makkelijk bewerken.

Polaroid HD Smart CameraHet apparaat neigt in onze ogen meer naar een camera dan smartphone. Mede door de optische zoom en de redelijk dikke behuizing heeft de form-factor ook meer weg van een camera. Hoe dan ook, het ziet er leuk uit en de mogelijkheid om Android apps te gebruiken kan ook wel handig zijn. Komt dat ene leuke aapje maar niet tevoorschijn in de dierentuin? Gewoon even op het bankje wachten en een potje Angry Birds spelen!

Bron: Polaroid


Tags: , , ,