Grand Theft Auto III uitgebracht voor Android en iOS!

10 jaar geleden kwam GTA3 op de markt. Indrukwekkend, controversieel, vernieuwend, gedurfd. Dat zijn de woorden die de game het beste omschrijven. Nu, in 2011 kunnen we van de game genieten op onze smartphones!

Wat is GTA3 precies? Je speelt een ontsnapte gevangene genaamd Claude en je moet allerlei missies doen om geld te verdienen en om te overleven. Auto’s stelen, mensen aftuigen, op de koffie bij maffiabazen, pakketjes rondrijden en chaos veroorzaken met een verscheidenheid aan wapens. GTA3 was revolutionair voor zijn tijd. Het was de eerste GTA die volledig in 3D was. Sterker nog, het was de eerste game in 3D met een grote open wereld met veel vrijheid. Nu kun je de over-the-top game nogmaals beleven op je smartphone en tablet en dat is een beetje een mijlpaal. Wie had 10 jaar geleden gedacht dat een game als GTA3 ooit mogelijk zou zijn op een telefoon!? Het uitbrengen van de game is trouwens ter gelegenheid van het 10 jarige jubileum van GTA3.

GTA3-10jarigEen tijdje terug hadden we het er al over en gaven we een lijst met ondersteunde smartphones en tablets. Toen we die zagen schrokken we een beetje. Zó weinig ondersteunde apparaten? Waarom voornamelijk high-end dual-core Android apparaten maar wel de single-core (qua hardware verouderde) iPhone 4? We hebben net even de eerste berichten en ervaringen gelezen en de schrik is al wat weggetrokken. We lezen allerlei berichten over mensen die de game kunnen spelen op oudere telefoons (Sony-Ericsson Xperia Arc, HTC Desire HD en de iPhone 3GS). Er is dus hoop voor de mensen met wat oudere toestellen! Een toestel dat momenteel nog niet ondersteund wordt, is de Galaxy Nexus. Dit komt waarschijnlijk door Android 4.0 maar Rockstar Games heeft al aangegeven dat er snel ondersteuning komt voor deze telefoon.

Grand Theft Auto III kost je €3,85 in de Android Market en €3,99 in de App Store

Rockstar Games, gefeliciteerd met jullie 10 jarig jubileum!

Hieronder kun je een video bekijken van GTA3 op een HTC Desire HD
httpv://www.youtube.com/watch?v=5_A_jmNUQAg


Tags: , , ,