Nokia N9 met Android? Wordt aan gewerkt!

De Nokia N9 draait oorspronkelijk op MeeGo, maar een team van programmeurs heeft het voor elkaar gekregen om Android 4.0 op de Nokia N9 te krijgen. Het staat nog in de kinderschoenen, maar het is een indrukwekkend begin!

Nokia N9 AndroidDe Nokia N9 is officieel nooit uitgebracht in Nederland, maar het toestel is volgens velen de beste Nokia smartphone ooit. De N9 draait out-of-the-box op het MeeGo besturingssysteem en is daarmee, samen met de N950, de enige telg in de MeeGo smartphone familie. Alexey Roslyakov heeft het nu, samen met het NITDroid-team, voor elkaar gekregen om Android 4.0 werkend te krijgen op de N9. Het project staat nog in de kinderschoenen maar er is een goed begin gemaakt. Ook wordt er gewerkt aan een dual-boot oplossing zodat je zowel Android 4.0 als MeeGo kunt opstarten.

Het vorige Nokia toestel dat onder handen werd genomen door het NITDroid-team was de Nokia N900 en daar hebben ze Android succesvol op weten te krijgen. Het is toch knap om te zien dat sommige enthousiastelingen met succes besturingssystemen overzetten naar toestellen die er oorspronkelijk niet op draaien. We zijn benieuwd hoelang het gaat duren voordat het voor de volle 100 procent werkt, maar het is een erg mooi project!

Bron: Twitter


Tags: , , , ,