Samsung: meer dan 300 miljoen telefoons verkocht in 2011

Samsung doet het goed, dat weten we allemaal, maar nu heeft het Koreaanse bedrijf bekend gemaakt hoeveel telefoons ze hebben verkocht dit jaar. In 2011 heeft Samsung meer dan 300 miljoen telefoons verkocht! Een gigantische hoeveelheid.

Samsung-300m telefoonsVorig jaar bedroeg het totale aantal verkochte telefoons in totaal ongeveer 280 miljoen stuks. Dit jaar zijn ze de 300 miljoen mijlpaal echter eind november al gepasseerd! Samsung zit al sinds 1988 in de telefoonmarkt, maar de 300 miljoen van dit jaar is een persoonlijk record. Het succes heeft Samsung voornamelijk te danken aan hun Android smartphones en dan met name hun eigen Galaxy lijn. De meest succesvolle telefoon uit die reeks is uiteraard de Samsung Galaxy S2. Van de Samsung Galaxy S2 waren er eind september al meer dan 10 miljoen verkocht, waarmee het de snelst verkopende smartphone ooit is van Samsung.

Samsung doet het dus erg goed, maar het bedrijf staat nog niet op nummer een wat betreft verkochte telefoontjes. De nummer een is nog altijd het Finse Nokia. Nokia heeft de afgelopen jaren enorm veel marktaandeel verloren maar is daarvoor altijd gigantisch succesvol geweest en had een flink deel van de markt in handen met hun Symbian telefoons. Als we echter naar smartphones alleen kijken dan staat Samsung wel op nummer een. Het totale aantal smartphones dat Samsung verkocht heeft is niet bekend. In 2010 werden er 20 miljoen smartphones verkocht en voor 2011 hoopte het bedrijf er 60 miljoen te verkopen. Samsung heeft echter al aangegeven dat ze al ver boven de 60 miljoen zitten.

samsung-300-miljoen-telefoonsDe nieuwste telefoon van Samsung is de Galaxy Nexus, welke tevens ook de eerste Android 4.0 smartphone is.  Of de verkoopcijfers van de Galaxy Nexus ook in het totale aantal zijn meegenomen is onbekend, maar als dat toestel het succes van de S2 kan evenaren dan gaat Samsung een erg succesvol 2012 tegemoet!


Tags: , , , ,