RIM sloopt eigen Blackberry toestellen

RIM geeft ons een kijkje in de keuken van de test-afdeling van het bedrijf met een drietal video’s. In die video’s laat RIM piekfijn zien hoe ze hun toestellen testen. Water, buigbaarheid en vallende telefoontjes!

Vallende BlackberryRIM, de fabrikant van de Blackberry smartphones, heeft ons een kijkje gegeven achter de schermen van hun Hardware Support Lab in een drietal Youtube video’s. In dat Hardware Support Lab worden toestellen grondig getest op bijvoorbeeld kwetsbaarheid bij vallen en buigen. In de eerste video zien we een Blackberry vallen in een bakje met gekleurd water. Bij die test wordt gekeken of de kwaliteit van het toestel beïnvloed wordt na een val in water. Bij de tweede video zien we hoe een Blackberry het doet wanneer hij de grond raakt na een val en bij de derde video wordt er flink wat druk uitgeoefend op een toestel.

httpv://www.youtube.com/watch?v=zwsqRAaqsfI

httpv://www.youtube.com/watch?v=uBpghpDvAao

httpv://www.youtube.com/watch?v=mntnJ6Fna3E

Hoewel het leuk is om dergelijke tests te zien zijn ze wel een beetje karig. Bij de derde video zien we het eindresultaat niet en er wordt niet getoond hoeveel kracht er gebruikt wordt bij het buigen. Bij de tweede video zien we ook geen eindresultaat en hoe doet een Blackberry het qua duurzaamheid wanneer die tijdens een val op het scherm terecht komt? Dus RIM/Blackberry: meer video’s alsjeblieft en neem een voorbeeldje aan de onderstaande iPhone 4S stress-test video.

httpv://www.youtube.com/watch?v=KRV4FYSMWVM


Tags: , ,