Sony laat Xperia gebruikers bètaversie Android 4.0 testen

Sony heeft een bètaversie van hun Android 4.0 ROM vrijgegeven voor een aantal Xperia smartphones. Zo kunnen gebruikers het alvast testen. Het is nog geen uiteindelijke release en dus zullen een aantal features nog niet werken.

Android doe-het-zelverSony heeft blijkbaar geleerd van het verleden. Ze stonden er namelijk om bekend dat ze pas heel laat met updates voor hun telefoons komen en soms krijgen toestellen na een tijdje helemaal geen updates meer. Nu doen ze het echter anders, onder andere door bèta versies van ROM’s vrij te geven voor gebruikers om te testen. Overigens is deze testversie niet voor iedereen bedoeld. Zo zullen WiFi, Bluetooth en 3G niet werken, en ook Google apps werken nog niet. Het is dus echt voor de ervaren gebruiker die graag een ROM wil testen. Ben jij zo’n ervaren gebruiker en zie jij het testen wel zitten? Dan kun je een aantal vernieuwingen verwachten zoals een vernieuwde interface, een nieuwe lockscreen met ‘face unlock’, een nieuwe e-mail app en een sneltoetsfeature.

Om de bèta te kunnen gebruiken moet je een Xperia Arc S, Neo V of Ray hebben. Daarnaast moet je over de laatste ROM beschikken (4.0.2.A.2.42) én je toestel moet unlocked zijn zodat je software installaties kunt aanpassen. Het gaat Sony er voornamelijk om dat gebruikers feedback geven zodat zij een zo goed mogelijke uiteindelijke versie uit kunnen brengen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=qJbDl8aikUk

Bron: Sony Mobile


Tags: , , ,