Vodafone problemen houden nog even aan

Gisteren berichtten we al over het feit dat er een brand heeft gewoed bij een Vodafone locatie. Als gevolg daarvan konden veel klanten niet meer bellen, sms’en en internetten via de mobiele netwerken. De 2G netwerken doen het weer maar 3G blijft nog een tijd offline.

VodafoneVanochtend zou ongeveer de helft van de klanten in Rotterdam weer kunnen bellen en sms’en via het Vodafone netwerk. Vodafone zou namelijk bezig zijn met het aansluiten van 2G-basisstations. Eerdere berichten spraken erover dat de 2G problemen aan het einde van woensdag opgelost zouden moeten zijn, maar dat duurt dus wat langer dan verwacht. De huidige verwachting is dat alle Vodafone klanten in Rotterdam aan het einde van vandaag weer normaal kunnen bellen en sms’en. Internetten gaat ook via 2G, maar dat is een stuk langzamer dan via 3G. Vodafone raadde gisteren haar klanten dan ook aan om zo min mogelijk gebruik te maken van internetten via 2G om het netwerk niet teveel te belasten.

De 3G problemen blijven wat langer aanhouden en volgens Vodafone kan dit nog enkele dagen duren. Een exacte voorspelling van wanneer het 3G netwerk weer operationeel zal zijn is niet gegeven. Gisteren waren er ook berichten over een mogelijke omleiding via netwerken van T-Mobile en KPN, maar volgens Rob Shuter, CEO van Vodafone, is dit een te complexe taak om op korte termijn uit te voeren. Volgens Rob Shuter verlenen KPN en T-Mobile momenteel wel medewerking. Ook meldt hij dat klanten in heel Nederland mogelijk nog problemen kunnen ondervinden als gevolg van de brand. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld trage verbindingen en problemen met de voicemail.

Lees hier het vorige bericht over de brand in een Vodafone netwerkcentrale.


Tags: , , ,