Prijsverlaging Nokia Lumia 900 in de VS

In de Verenigde Staten is de Nokia Lumia 900 flink in prijs verlaagd. Dit weekend werd de prijs van het vlaggenschip van Windows Phone namelijk met de helft naar beneden gebracht. Slecht nieuws echter voor ons Nederlanders want hier blijft de prijs zoals het nu is.

Lumia900De Nokia Lumia 900 is pas drie maanden uit in de Verenigde Staten, dus het toestel met de helft in prijs verlagen is een opmerkelijke zet. Het zal te maken hebben met teleurstellende verkoopcijfers, maar daar is door Nokia niks over gezegd. Mogelijk weten we daar meer over als de telefoonfabrikant donderdag haar kwartaalcijfers bekend maakt. Nederland hoeft overigens niet te rekenen op een dergelijke prijsverlaging. Een woordvoerder van Nokia heeft dit tegenover Nu.nl bevestigd: “De uiteindelijke prijs voor een consument is vaak ook afhankelijk van de subsidie vanuit de operators. Dat kan per maand verschillen. Er kunnen zaken spelen als promoties, afsluiting van een financieel boekjaar, gewenste marges, voorraadniveaus et cetera. Dit kan zorgen voor een, soms tijdelijke, prijsverlaging.”

Er zijn verschillende tabellen te vinden op het internet met hoeveel marktaandeel verschillende besturingssystemen hebben en Windows Phone voert daarbij vaak de ondertoon (vaak is het percentage van Windows Mobile hoger dan het nieuwere Windows Phone). Dat in combinatie met het gebrek aan harde feiten over de verkopen van Windows Phone toestellen doet ons geloven dat het niet heel erg lekker gaat met het mobiele besturingssysteem van Microsoft en dat dát de reden is voor de prijsverlaging.

Nokia Lumia 900 aanbiedingen vergelijken

 

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,