Vodafone boekt lagere kwartaalomzet

Het is weer de tijd van de kwartaalcijfers en dat is voor ons altijd een mooie kijk op de kostenposten en winsten van bedrijven. Zo heeft ook het door storingen geplaagde Vodafone de cijfers vrijgegeven en die zijn lager uitgevallen dan een jaar terug.

VodafoneBegin april was er de brand in een netwerkcentrale van Vodafone met een grote storing tot gevolg. Die storing heeft zeker een week geduurd en ook daarna waren er nog een aantal problemen bij de provider. Ter compensatie van de storing konden mensen 4 dagen lang gratis bellen en sms’en. Dergelijke gebeurtenissen hebben uiteraard als gevolg dat er veel geld gestoken moet worden in herstel, het voorkomen van nieuwe storingen en het mislopen van 4 dagen aan inkomsten. Daardoor is de kwartaalomzet van Vodafone uitgekomen op 469 miljoen euro, wat 1,5 procent minder is dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Naast de storing geeft Vodafone ook verminderd bel- en sms-verkeer als reden voor de daling in de omzet. Tegelijkertijd steeg het mobiele dataverkeer met 35 procent en in de zakelijke markt is het mobiele dataverkeer zelfs verdubbeld. Op tablets is het mobiele dataverkeer nóg harder gestegen, namelijk met maar liefst 300 procent ten opzichte van vorig jaar.

Wel is het totale aantal aansluitingen bij de provider met 3 procent gestegen naar ongeveer 5,3 miljoen aansluitingen. Al met al tegenvallende resultaten voor de provider. Nu is het maar hopen voor ze dat het derde kwartaal minder geplaagd worden door storingen.


Tags: ,