Instagram komt met versie 3.0

Veel mensen waren bang dat Instagram na de overname door Facebook een beetje stil zou komen te staan qua ontwikkeling. Niks is minder waar en versie 3.0 brengt een aantal mooie verbeteringen en nieuwe functies met zich mee!

Instagram 3.0 komt met kleine verbeteringen en Photo Maps functie

InstagramInstagram is een enorm populaire app die naast vele normale gebruikers ook gebruikt wordt door verschillende internationale als vorm van reclame. We kunnen het eigenlijk niemand kwalijk nemen want de eenvoudigheid om een foto, inclusief geotag te delen is echt geweldig! Maak een foto, kies een filter (of niet), vink aan waar je wilt delen en klaar. Nu is Instagram echter nog wat beter geworden want je kunt de app updaten naar versie 3.0! Hieronder kun je lezen wat er veranderd is in Instagram 3.0:

– Photo Maps is een nieuwe en leuke manier om door je foto’s te browsen op een kaart. Zo zie je precies waar je welke foto’s gemaakt hebt.
– Verschillende delen van Instagram – waaronder het gebruikersprofiel – hebben een vernieuwd design gekregen.
– Het is nu makkelijker om langere teksten te schrijven als je foto’s deelt.
– Je kunt nu eindeloos door foto’s heen scrollen.

Photo Maps is een handige en leuke nieuwe functie

Photo Maps is eigenlijk de grootste nieuwe functie van Instagram en stiekem is het best een leuke functie. Wanneer je Instagram geüpdatet hebt zie je bovenaan in de app opeens een klein stukje staan over Photo Maps klaar is voor jou. Je klikt erop en vervolgens kun je kiezen welke foto’s je wilt laten zien op je eigen kaart. Je kaart is openbaar en deel van je profiel, vandaar de optie om zelf te kunnen kiezen welke foto’s je openbaar wilt hebben. Eenmaal ingesteld krijg je een kaart te zien met daarop bij elkaar gestopte foto’s. Hoe meer je inzoomt, hoe meer de foto’s verspreid worden. Je kunt ook op een groepje foto’s tikken om op die manier in te zoomen naar die locatie. Vervolgens kun je een foto openen om hem beter te bekijken. De functie werkt kinderlijk eenvoudig en het is leuk om te zien waar je welke foto’s genomen hebt.

Instagram 3.0 - Photo MapsInstagram 3.0 - Photo MapsInstagram 3.0 - Photo Maps
(Klik op een plaatje voor groter formaat)

Nieuwe profielpagina en andere kleine aanpassingen

Instagram 3.0 - Profiel

Ook de profielpagina is aangepast. Het is vooral een cosmetische aanpassing en na de update kun je vanaf hier naar je eigen Photo Map toe. Ook kun je eenvoudig je profiel aanpassen. Weinig veranderingen dus maar het ziet er allemaal nét wat gelikter uit. Naast de cosmetische aanpassingen en de Photo Map-functie is de app ook wat sneller gemaakt en kun je gemakkelijker langere teksten toevoegen aan je foto’s. Klik op het plaatje aan de rechterkant om de vernieuwde profielfoto te zien.

De update is te downloaden op Android en iOS.

httpv://www.youtube.com/watch?v=MZ-2Ww9xl-o&feature=youtu.be


Tags: , ,