Angry Birds maker komt met Amazing Alex

Rovio, de software-fabrikant die wel allemaal wel kennen van hun smartphone-hit Angry Birds heeft een nieuwe game uitgebracht. In Amazing Alex moet je door middel alledaagse voorwerpen kettingreacties veroorzaken om puzzels op te lossen.

Amazing AlexDe game werkt met natuurkundige principes en jij moet met alledaagse voorwerpen een puzzel oplossen. Denk een beetje aan een Rube Goldberg machine, waarin een hele kettingreactie veroorzaakt wordt doordat verschillende onderdelen op elkaar reageren of in werking gezet worden. Elk level heeft meerdere oplossingen waardoor je met behoorlijk indrukwekkende oplossingen kunt komen voor de meest simpele problemen. Ons deed het direct erg denken aan T.I.M. (The Incredible Machine), een game uit 1992 en gemaakt door Sierra. Die game is eigenlijk precies hetzelfde in de basis als Amazing Alex: puzzels oplossen door alledaagse voorwerpen met elkaar te laten reageren op basis van natuurkundige principes.

httpv://www.youtube.com/watch?v=hWSo8U9L6lw

Amazing Alex is in de basis dus niet heel erg origineel, maar dit soort spelletjes zijn vaak enorm uitdagend en behoorlijk verslavend. Met 100 levels ben je  wel even zoet en als je daarmee klaar bent kun je aan de slag met een heuse level-editor waardoor je eindeloos door kunt spelen! De Android versie kost je €0,81 in de Google Play Store en voor de iOS versie ben je €0,79 kwijt in iTunes. Versie voor de Mac, Windows en Windows Phone volgen later.

T.I.M. The Incredible Machine (1992)
httpv://www.youtube.com/watch?v=fnDaNipo8qM

Bron: Pocketgamer


Tags: , , , , ,