Microsoft ‘lekt’ Surface-smartphone foto’s

Er gaan al een tijdje geruchten dat Microsoft zou werken aan een eigen ‘Surface’ smartphone. Microsoft zelf heeft er nog niks over losgelaten, Nokia (Microsofts smartphone-partner) weet van niks maar nu zijn er twee interessante foto’s opgedoken.

Microsoft laat onbekende Windows Phone 8 smartphone zien

Surface smartphoneHet kan aan ons liggen, maar die twee telefoons hebben wij nog nooit gezien. Ze lijken niet op de al aangekondigde Samsung ATIV S en ook niet op de Nokia Lumia 920 of 820. De toestellen op de foto’s liggen er duidelijk met een doel, namelijk het Windows 8 ecosysteem laten zien, maar waarom worden er onbekende smartphones gebruikt?

Twee aannemelijke verklaringen

In productfoto’s is niks zonder reden. Zeker bij een bedrijf als Microsoft moet het er allemaal tip-top uit zien. Er zijn dan ook twee aannemelijke verklaringen voor de onbekende smartphone op de foto’s. De eerste is dat de smartphone nep is, een zogenaamde ‘prop’. Een prop is niets meer dan een niet-functioneel iets. Omdat je in je Windows 8 ecosysteem ook een Windows Phone smartphone wilt laten zien heeft Microsoft mogelijk snel een prop in elkaar geknutseld en is het niets meer dan een niet-bestaand, niet-functioneel product gebaseerd op een simpel smartphone-design.

De andere verklaring is dat de smartphone op de foto’s wel degelijk echt is en dat we naar de Surface-smartphone van Microsoft zitten te staren. Dit kan dan een manier zijn van Microsoft om de wereld een beetje te teasen. Deze verklaring is in principe even aannemelijk als de eerste en zonder bevestiging is niks zeker. Overigens is het Microsoft met deze stunt wel gelukt om mensen over hun producten te laten praten en daar is dit bericht ook een bewijs van. Dus wat de smartphone ook is, of met welke bedoeling het daar ook ligt, qua marketing hebben ze het slim gespeeld.

Bron: wpcentral


Tags: , , ,