Nokia ondanks negatief resultaat positief over toekomst

Nokia, die samen met Microsoft druk bezig is met Windows Phone, heeft zijn kwartaalcijfers gepresenteerd. Minder telefoons verkocht, minder Lumia’s verkocht en bijna 1 miljard euro verlies.

Huidige Nokia Lumia’s verkopen niet goed

Nokia logoDe Lumia producten, de paradepaardjes van zowel Nokia als Microsoft, doen het wat verkopen betreft niet goed. In het tweede kwartaal van dit jaar gingen er 4 miljoen Nokia Lumia’s over de toonbank, maar dat aantal is dit kwartaal gedaald naar 2,9 miljoen. De daling is mogelijk te verklaren. Over een paar weken komen namelijk de Nokia Lumia 920 en Lumia 820 uit en consumenten wachten daar wellicht op. Waarom zou je nu een Lumia kopen als je weet dat over een paar weken de versies in de schappen liggen met het gloednieuwe Windows Phone 8? Daarnaast is er de afgelopen maanden bar weinig reclame gemaakt voor de Lumia, iets wat mogelijk flink opgekrikt gaat worden met de komst van Windows Phone 8. De 2,9 miljoen Lumia’s maken deel uit van de in totaal 6,3 miljoen smartphones die verkocht werden in het derde kwartaal. Daarnaast heeft Nokia ook nog 76,6 miljoen feature phones verkocht wat het totaal brengt op 82,9 miljoen telefoons. In totaal zijn er in het derde kwartaal 22 procent minder telefoons verkocht vergeleken met het derde kwartaal van 2011.

Nokia positief over toekomst ondanks tegenvallende resultaten

De dalende verkopen hebben ook tot minder winst  voor Nokia geleid. Waar er vorig jaar in hetzelfde kwartaal nog een verlies werd geleden van 68 miljoen euro is dit in het derde kwartaal van 2012 gestegen naar een verlies van 969 miljoen euro. De omzet is gedaald naar 7,2 miljard euro. Ondanks de forse verliezen en tegenvallende verkopen zegt Nokia dat het blijft knokken. Ook hadden ze de verliezen al verwacht.

Nokia CEO Stephen Elop zegt het volgende over de resultaten van het derde kwartaal: “Zoals we verwacht hadden was het derde kwartaal een lastige periode voor onze Devices & Services tak. We hebben ons door een lastig ’transitie’-kwartaal heen gewerkt en hebben in het derde kwartaal mooie innovatie getoond in de vorm van onze nieuwe Lumia producten. We blijven focussen op het omvormen van Nokia, we zijn vastbesloten om onze financiële zaken zorgvuldig te beheren, ons concurrentievermogen te verbeteren, Devices & Services zo snel mogelijk weer winstgevend te maken en uiteindelijk zullen we onze aandeelhouders meer waarde kunnen bieden.”

Bron: Nokia


Tags: , , , , ,