Gratis bellen met BlackBerry Messenger!

Goed nieuws voor de loyale fans van BlackBerry-telefoons! BlackBerry fabrikant RIM heeft namelijk bekendgemaakt dat er een update komt voor Messenger waarmee gebruikers onderling gratis kunnen bellen.

Gratis onderling bellen met BlackBerry Messenger

BlackBerry MessengerRIM heeft bekendgemaakt dat er binnenkort een nieuwe versie van BlackBerry Messenger uit zal komen waarmee gebruikers onderling gratis kunnen bellen. De nieuwe versie van Messenger zal werken op BlackBerry OS 6 en 7, met later ook nog ondersteuning voor OS 5. Over BlackBerry 10 is niks gezegd maar aannemelijk is dat ook dat systeem ondersteund gaat worden. Er is wel een beperking wat betreft het bellen: het kan alleen via een wifi-verbinding. Uiteraard maakt het niet uit waar je verbinding hebt met wifi, maar gratis bellen via 3G zal per definitie niet mogelijk zijn. Het is dus een beetje vergelijkbaar met FaceTime van Apple, maar dan zonder 3G-ondersteuning en zonder het ‘Face’ gedeelte (geen videobellen dus).

Providers waarschijnlijk niet blij met nieuwe versie Messenger

Providers zullen waarschijnlijk niet blij zijn met de nieuwe functie van Messenger. Bellen via wifi klinkt als een behoorlijke beperking, maar wifi is bijna overal wel beschikbaar. Thuis, bij vrienden, op je werk, veel restaurants en op meer locaties is wifi vaak beschikbaar en dat betekent dat je daar gratis kunt bellen, waarschijnlijk tot grote ergernis van de telecomproviders.


Tags: , ,