Eerste Blackberry 10-toestel heeft afwijkende resolutie

Blackberry, het eens succesvolle bedrijf op de zakelijke markt en daarna ook nog succesvol bij de consumenten, wordt nog altijd flink geplaagd door slecht nieuws. Nu is het niet anders, en dit maal gaat het om een blunder met de schermresolutie van het eerste toestel.

Blackberry 10 toestel gebruikt verkeerde scherm

Blackberry 10 - toestelBlackberry 10 moet begin volgend jaar uitkomen en moet dé redding gaan worden voor het in noodweer verkerende RIM. Met zes toestellen in de startblokken, waarvan drie met en drie zonder toetsenbord, zal er in ieder geval genoeg keuze zijn voor de consument. RIM heeft alleen wel een klein ‘foutje’ gemaakt bij een van de eerste toestellen. Toen met de ontwikkeling was begonnen van dit naamloze toestel werd er een scherm gebruikt met een resolutie van 1280×768. Alle andere Blackberry 10-telefoons krijgen echter een resolutie van 1280×720 of 720×720 en de 1280×768 zal dus maar op één toestel gebruikt worden. Dat ze het niet veranderen komt doordat de ontwikkeling al in een vergevorderd stadium zit.

Ontwikkelaars moeten rekening houden met verkeerde resolutie

Een pijnlijk foutje dus waar ook ontwikkelaars van apps aan moeten denken. RIM heeft namelijk gevraagd of ontwikkelaars rekening willen houden met deze ‘foute’ resolutie en of ze de extra 48 pixels niet willen benutten. Een beetje rommelig dus en hopelijk is de impact van dit foutje niet al te groot.


Tags: , , ,