Binnenkort geen oplader meer bij je smartphone

Als het aan HTC ligt worden er steeds minder opladers met telefoons meegeleverd. Nu krijg je bij elke nieuwe telefoon nog een kabeltje om de telefoon op te laden, maar steeds meer mensen geven aan dat ze al genoeg van die kabeltjes hebben.

HTC One X+ gebruikers hoeven geen oplader

MicroUSBDe micro-usb-kabel is wat de meeste fabrikanten meeleveren met hun telefoons. Dat betekent dat je de kabel van je Samsung Galaxy S3 ook voor een HTC One X+ of een LG Optimus L3 kunt gebruiken. Enorm handig natuurlijk maar steeds meer mensen hebben meer micro-usb-kabels dan ze nodig hebben, want steeds als je een nieuwe telefoon koopt krijg je een nieuwe kabel. HTC en de provider O2 hebben daarom een enquête gehouden onder kopers van de HTC One X+ waarbij 82 procent aangegeven heeft geen oplader te hoeven. O2 is nu van plan om in 2015 alle toestellen zonder oplader te leveren.

Geen oplader meeleveren slimme of slechte zet?

Minder kabels meeleveren betekent minder vervuiling. Wat dat betreft dus geen verkeerd idee. Maar wat nou als je oplader stuk gaat? 1 á 2 jaar constant gebruik vergt veel van een aansluiting en op een gegeven moment is je oplader hoe dan ook aan vervanging toe. Het is in dat geval te hopen dat een losse oplader en kabel niet belachelijk duur zijn. Zo betaal je nu voor een oplader van HTC of Samsung bijvoorbeeld al rond de 20 euro, wat relatief duur is voor zo’n accessoire.

Bron: O2


Tags: , , ,