Nokia gaat zich meer richten op cameratelefoons

Nokia heeft met de PureView 808 en Lumia 920 al aangetoond dat het bedrijf weet hoe ze camera-technologie in een smartphone moeten integreren. Nu heeft het Finse bedrijf aangekondigd dat het dit jaar meer wil focussen op cameratelefoons.

Nokia heeft cameratelefoon-smaak te pakken

Nokia Carl ZeissEr wordt weleens gezegd dat de beste camera degene is die je bij je hebt, ongeacht wat voor camera dat is. Een camera (hoe slecht die ook is) is in alle gevallen namelijk beter dan géén camera. Een smartphone heb je zo goed als altijd bij je en dus is het vaak de beste camera die je tot je beschikking hebt. Nokia snapt dat en gaat zich dit jaar meer richten op cameratelefoons. Vorig jaar kwam Nokia al met de 808 PureView. Het toestel verkocht niet echt geweldig maar was wel een mooi proof-of-concept met zijn 41 megapixel sensor. Eindelijk een smartphone die zich kon meten met menig compactcamera qua foto-prestaties. Eind vorig jaar deed Nokia er nog een schepje bovenop in de vorm van de Nokia Lumia 920, de eerste smartphone ooit met een optische stabilisator. Nokia heeft de smaak dus te pakken en wil verder gaan met smartphone-camera’s.

Nokia wil dit jaar meerdere cameratelefoons uitbrengen

Nokia wil dit jaar verschillende cameratelefoons uitbrengen, zowel in de high-end als budget markt. Specifieke modellen zijn nog niet aangekondigd maar volgens Nokia moeten toekomstige toestellen betere hard- en software aan boord hebben voor het maken van foto’s. Een van de redenen dat Nokia de nadruk gaat leggen op foto-kwaliteit is om zich te kunnen onderscheiden met de concurrentie. Foto’s maken (en in mindere mate filmen) wordt steeds belangrijker sinds de opmars van social media en de eisen worden dan ook steeds hoger. Wat dat betreft dus geen rare keuze om als fabrikant betere cameratelefoons op de markt te brengen.

Vergelijk scherpe Nokia aanbiedingen!

 

Bron: Cnet


Tags: , , ,